X ja Y-sukupolven edustajat esimiehinä ravintolassa : Ristiriitoja vai yhdessä tekemistä ja oppimista
Kalliosaari, Johanna (2015)
Kalliosaari, Johanna
Vaasan ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120719766
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120719766
Tiivistelmä
Keskustelevat ja toisilleen rakentavaa palautetta antavat esimieskollegat on koko työyhteisön kantava voimavara, koska usein on niin, että tiedämme enemmän kuin pystymme kertomaan. Tällä tutkimuksella haluttiin osoittaa, että eri-ikäiset, eri sukupolvia edustavat ravintolaesimiehet osaavat, haluavat ja pystyvät työskentelemään tuloksekkaasti yhdessä. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, onko eri-ikäisillä, eri sukupolvia edustavilla ravintolaesimiehillä mahdollista työskennellä rakentavasti yhdessä. Asian selvittämiseksi tehtiin kyselytutkimus, joka oli kohdennettu eri-ikäisille ravintolapäälliköille, keittiöpäälliköille ja keittiömestareille. Tiedot kerättiin kyselylomakkeilla ja tutkimusaineistot käsiteltiin Excel-ohjelman avulla. Teoreettisen tiedon tueksi haastateltiin myös kahta ravintola-alalla pitkään työskennellyttä esimiestä. Asiantuntijahaastattelut toteutettiin sähköpostin avulla. Työn toimeksiantaja on valtakunnallinen Suomen Keittiömestarit ry. Tämän tutkimuksen tuloksista voitiin päätellä, että luottamuksellinen ja arvostava työyhteisö auttaa eri-ikäisiä esimiehiä ponnistelemaan yhdessä koko organisaation hyödyksi. Vanhempien esimiesten mielestä nuoret esimiehet ovat usein malttamattomia ja tietävät omasta mielestään kaiken paremmin. Nuorten esimiesten mielestä vanhemmat, kokeneet esimiehet saattavat kuulostaa jopa työhönsä leipääntyneiltä ja sanovat usein, että: ”Näin on aina tehty”. Ravintolatyöyhteisö tarvitsee eri-ikäisiä esimiehiä, koska yhdessä työskennellen heiltä löytyy tarvittavia tietoja ja taitoja eli rohkeutta ja uskallusta sekä kokemusta ja malttia.