Food Waste Conversion into Biopolymers and Other High Value-Added Products in Hong Kong : Feasibility study
Mäkipää, Janette (2015)
Avaa tiedosto
Lataukset:
Mäkipää, Janette
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121821452
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121821452
Tiivistelmä
Tämä insinöörityö tehtiin Nano and Advanced Materials Institute Limited (NAMI) nimisessä tutkimusinstitituutissa Hongkongissa teknisen johtajan, tohtori Alice HOn, valvonnassa.
Työn tavoitteena on raportoida hävikkiruuan hyödyntämismahdollisuuksia biopolymeerien ja muiden arvokkaiden valmisteiden tuottamisessa Hongkongissa. Tämä toteutettiin ensiksi määrittelemällä paikallisen hävikkiruuan koostumus ja nykytilanne, tutkimalla olemassa olevia sekä orastavia hyödyntämisratkaisuja sekä arvioimalla näiden teknologioiden soveltamismahdollisuuksia Hongkongissa ja lopuksi suosittelemalla ehdotuksia. Useita kansainvälisiä tutkimuksia, projekteja ja teknologioita tutkimalla on saatu muodostettua yleiskuva hävikkiruuan hyödyntämisen mahdollisuuksista, haasteista ja tulevaisuudesta Hongkongissa.
Yhteenvedettynä tällä hetkellä ei ole kannattavaa valorisoida (hyödyntää) hävikkiruokaa biopolymeerien ja muiden arvokkaiden valmisteiden tuottamisessa Hongkongissa useista syistä. Näitä syitä ovat muun muassa Hongkongissa tuotetun hävikkiruuan koostumus, nykyinen kierrätystottumus ja heterogeenisen hävikkiruuan hyödyntämismahdollisuuksia koskevan tutkimuksen puute. Joka tapauksessa näiden ongelmien ratkaisemisen eteen tehdään jatkuvasti töitä, joten onkin oikeutettua sanoa että toteuttamiskelpoinen ratkaisu tullaan löytämään minä hetkenä hyvänsä. Siihen aikaan asti ehdotetaan, että Hongkong jatkaa hävikkiruuan lajittelemista lähteessä sekä kannustaa ihmisiä innovatiiviseen ajatteluun hävikkiruuan hyödyntämismahdollisuuksien tiimoilta.
Työn tavoitteena on raportoida hävikkiruuan hyödyntämismahdollisuuksia biopolymeerien ja muiden arvokkaiden valmisteiden tuottamisessa Hongkongissa. Tämä toteutettiin ensiksi määrittelemällä paikallisen hävikkiruuan koostumus ja nykytilanne, tutkimalla olemassa olevia sekä orastavia hyödyntämisratkaisuja sekä arvioimalla näiden teknologioiden soveltamismahdollisuuksia Hongkongissa ja lopuksi suosittelemalla ehdotuksia. Useita kansainvälisiä tutkimuksia, projekteja ja teknologioita tutkimalla on saatu muodostettua yleiskuva hävikkiruuan hyödyntämisen mahdollisuuksista, haasteista ja tulevaisuudesta Hongkongissa.
Yhteenvedettynä tällä hetkellä ei ole kannattavaa valorisoida (hyödyntää) hävikkiruokaa biopolymeerien ja muiden arvokkaiden valmisteiden tuottamisessa Hongkongissa useista syistä. Näitä syitä ovat muun muassa Hongkongissa tuotetun hävikkiruuan koostumus, nykyinen kierrätystottumus ja heterogeenisen hävikkiruuan hyödyntämismahdollisuuksia koskevan tutkimuksen puute. Joka tapauksessa näiden ongelmien ratkaisemisen eteen tehdään jatkuvasti töitä, joten onkin oikeutettua sanoa että toteuttamiskelpoinen ratkaisu tullaan löytämään minä hetkenä hyvänsä. Siihen aikaan asti ehdotetaan, että Hongkong jatkaa hävikkiruuan lajittelemista lähteessä sekä kannustaa ihmisiä innovatiiviseen ajatteluun hävikkiruuan hyödyntämismahdollisuuksien tiimoilta.