Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen talvisesongille : Case Lapin Hullu
Välimaa, Joni; Juopperi, Aleksi (2016)
Lataukset:
Välimaa, Joni
Juopperi, Aleksi
Lapin ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112817830
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016112817830
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tehtävänä on luoda uusia ja kehittää olemassa olevia ruoka- ja juomakonsepteja pubravintola Lapin Hullulle. Tarve opinnäytetyölle tuli suoraan toimeksiantajalta, jonka toiveena on lisätä tietotasoaan ruoka- ja juomayhdistelmistä sekä kehittää kokonaan uusia matkailijoille suunnattuja juomatuotteita. Tehtävänä ja tavoitteena on tietoperustaa tukena käyttäen kehittää mahdollisimman käyttövalmis ruoka- ja juomakonsepti tulevaa talvisesonkia varten. Toimintaa ohjaavina tekijöinä ovat toimeksiantajalta saatu alustava talvisesongin aikainen ruokamenu, toimeksiantajan omat toiveet ja tavarantoimittajan valikoima sekä mahdollisten asiakkaiden ennakko-odotukset Lapin Hullusta yrityksenä.
Opinnäytetyössä on käytetty tutkimus- ja tiedonhankintamenetelminä havainnointia ja haastatteluita. Kehittämismenetelminä käytetään havainnointia ja tietoperustan sekä oman kokemuksemme yhdistelmää. Havainnointi on tehty muissa Rovaniemen ravitsemusliikkeissä, joiden asiakasryhmät tulevat olemaan samankaltaisia Lapin Hullun kanssa.
Tuloksena on saatu aikaan lista juomasuosituksista Lapin Hullun talvimenulle sekä uusia pääosin matkailijoille suunnattuja juomatuotteita. Lisäksi opinnäytetyössä on tietoperustaan ja omaan kokemukseemme perustuen esitetty suosituksia myös muun juomavalikoiman rakentamiseen.
Opinnäytetyössä on käytetty tutkimus- ja tiedonhankintamenetelminä havainnointia ja haastatteluita. Kehittämismenetelminä käytetään havainnointia ja tietoperustan sekä oman kokemuksemme yhdistelmää. Havainnointi on tehty muissa Rovaniemen ravitsemusliikkeissä, joiden asiakasryhmät tulevat olemaan samankaltaisia Lapin Hullun kanssa.
Tuloksena on saatu aikaan lista juomasuosituksista Lapin Hullun talvimenulle sekä uusia pääosin matkailijoille suunnattuja juomatuotteita. Lisäksi opinnäytetyössä on tietoperustaan ja omaan kokemukseemme perustuen esitetty suosituksia myös muun juomavalikoiman rakentamiseen.