Esimäärittely osana projektia ravintola-alalla
Vilko, Salla (2016)
Vilko, Salla
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016120118655
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016120118655
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on esimäärittely osana projektia ravintola-alalla ja se on tehty toimeksiantona Solteq Oyj:lta. Opinnäytetyö on produktityyppinen ja työn lopputuloksena on valmistunut esimäärittelypohja ja ohje, jota toimeksiantajan myyjät voivat käyttää tulevissa esimää-rittelyissä ravintola-alan toimijoiden kanssa.
Työn tavoitteena on saada kattava katsaus ravintola-alan toimijoiden tarpeisiin ja mitä heille suunnatuissa toiminnanohjausjärjestelmissä tulee ottaa huomioon ja luoda tästä esimäärittelypohja, joka kattaa nämä aihealueet. Työssä tutkitaan esimäärittelyn hyötyjä ja haittoja, ja miksi tätä kannattaa käyttää osana projektia.
Työssä on tutkittu tietoperustassa, mitä ovat ERP-järjestelmät (Enterprise Resource Planning), millaista on projektinhallinta ja mikä esimäärittely oikein on ja missä sitä voidaan käyttää. Opinnäytetyö on produktityyppinen, ja toimeksiantaja on saanut lopputuotoksena esimäärittelypohjan sekä ohjeistuksen esimäärittely workshoppien järjestämiseen. Työssä haastateltiin IT-talojen asiantuntijoita, ja haastattelut olivat teemahaastattelumuotoisia. Teemahaastattelussa on vapaampi runko ja asiantuntijat pystyivät tuomaan mielipiteitään ja asiantuntemustaan hyvin esille.
Opinnäytetyö tehtiin vuoden 2016 syksyn aikana ja se tullaan ottamaan käyttöön todennäköisesti vuoden 2017 aikana, kun uusia mahdollisia projekteja aloitetaan. Lopullinen produkti oli kattava tiivistelmä ravintolan liiketoiminnan eri osa-alueista ja sitä voidaan käyttää toimeksiantajalla muiden materiaalien ja projektien tukena. Uusia versioita on produktin pohjalta suunnitteilla; miten tätä voisi liiketoiminnan kannalta parantaa sekä laajentaa eri osa-alueille.
Työn tavoitteena on saada kattava katsaus ravintola-alan toimijoiden tarpeisiin ja mitä heille suunnatuissa toiminnanohjausjärjestelmissä tulee ottaa huomioon ja luoda tästä esimäärittelypohja, joka kattaa nämä aihealueet. Työssä tutkitaan esimäärittelyn hyötyjä ja haittoja, ja miksi tätä kannattaa käyttää osana projektia.
Työssä on tutkittu tietoperustassa, mitä ovat ERP-järjestelmät (Enterprise Resource Planning), millaista on projektinhallinta ja mikä esimäärittely oikein on ja missä sitä voidaan käyttää. Opinnäytetyö on produktityyppinen, ja toimeksiantaja on saanut lopputuotoksena esimäärittelypohjan sekä ohjeistuksen esimäärittely workshoppien järjestämiseen. Työssä haastateltiin IT-talojen asiantuntijoita, ja haastattelut olivat teemahaastattelumuotoisia. Teemahaastattelussa on vapaampi runko ja asiantuntijat pystyivät tuomaan mielipiteitään ja asiantuntemustaan hyvin esille.
Opinnäytetyö tehtiin vuoden 2016 syksyn aikana ja se tullaan ottamaan käyttöön todennäköisesti vuoden 2017 aikana, kun uusia mahdollisia projekteja aloitetaan. Lopullinen produkti oli kattava tiivistelmä ravintolan liiketoiminnan eri osa-alueista ja sitä voidaan käyttää toimeksiantajalla muiden materiaalien ja projektien tukena. Uusia versioita on produktin pohjalta suunnitteilla; miten tätä voisi liiketoiminnan kannalta parantaa sekä laajentaa eri osa-alueille.