Raaka-aineen lämpötilan vaikutus lopputuotteen laatuun : Kypsän lihan valmistusprosessi
Piirto, Mikko (2016)
Piirto, Mikko
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121620760
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121620760
Tiivistelmä
Opinnäytetyön keskeisin tarkoitus oli laadun parantaminen ja siihen tarvittavien toimenpiteiden määrittäminen. Yksi tarkasteltava toimenpide oli raaka-aineen lämpötilan muuttaminen tuotannossa ja sen vaikutus lopputuotteen laatuun kypsän lihan tuotteissa. Tämän selvittämiseksi täytyi määrittää nykyinen tuotelaatu ja tuotannollisen tekemisen laatu. Tuotantomuutoksen toteuttaminen ja laadunvalvonta sekä tuotannollisten asetusten määrittäminen olivat osana tuotekehitysprosessia.
Tuotteet arvioitiin aistinvaraisesti yrityksen käytänteiden mukaisesti. Tuotannollisen tekemisen laatu määritettiin tuotannollisten arvojen perusteella.
Raaka-aineen lämpötilan muutoksen aiheuttamat vaikutukset tuotannolliseen laatuun koettiin riittäviksi, jotta tuotantoon tehtävä muutos voitiin toteuttaa. Lopputuotteen aistittavaan laatuun ei muutoksella todettu olevan merkittävää arvoa.
Tuotteet arvioitiin aistinvaraisesti yrityksen käytänteiden mukaisesti. Tuotannollisen tekemisen laatu määritettiin tuotannollisten arvojen perusteella.
Raaka-aineen lämpötilan muutoksen aiheuttamat vaikutukset tuotannolliseen laatuun koettiin riittäviksi, jotta tuotantoon tehtävä muutos voitiin toteuttaa. Lopputuotteen aistittavaan laatuun ei muutoksella todettu olevan merkittävää arvoa.