Customer Satisfaction: Case: Sweet Vaasa
Saaristo, Sonja (2016)
Saaristo, Sonja
Vaasan ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121921132
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2016121921132
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoite oli määrittää asiakastyytyväisyysaste kahvila Sweet Vaasan asiakkaiden näkökulmasta. Tavoite oli saada selville, kuinka asiakkaat kokevat kakkujen- ja palvelun laadun, täyttyvätkö heidän odotuksensa ja tarpeensa ja kokevatko he saavansa lisäarvoa. Lisäksi, tavoite oli vastaanottaa parannusehdotuk-sia yritykselle. Teoreettinen viitekehys keskittyi neljään pääosatekijään, jotka määrittävät
asiakastyytyväisyysasteen: asiakkaiden odotukset, asiakkaiden tarpeet, asiakkaiden ko-kema laatu ja asiakkaiden kokema lisäarvo. Materiaali empiiriseen tutkimukseen kerättiin käyttäen määrällistä tutkimusmenetelmää. Sähköistä haastattelulomaketta käytettiin haastattelussa välineenä. Yhteensä 137 vastausta vastaanotettiin. Kyselyn tulokset kyselystä paljastavat, että suurin osa asiakkaista on joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kakkutarjontaan ja palveluun. Lisäksi suurin osa asiakkaista koki, että heidän odotuksensa ja tarpeensa ovat täyttyneet, ja että he saa-vat lisäarvoa. Tulokset myös osoittivat alueita, jotka vaativat parannusta, pääosin koskien kakkutarjontaa ja palvelua.
asiakastyytyväisyysasteen: asiakkaiden odotukset, asiakkaiden tarpeet, asiakkaiden ko-kema laatu ja asiakkaiden kokema lisäarvo. Materiaali empiiriseen tutkimukseen kerättiin käyttäen määrällistä tutkimusmenetelmää. Sähköistä haastattelulomaketta käytettiin haastattelussa välineenä. Yhteensä 137 vastausta vastaanotettiin. Kyselyn tulokset kyselystä paljastavat, että suurin osa asiakkaista on joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kakkutarjontaan ja palveluun. Lisäksi suurin osa asiakkaista koki, että heidän odotuksensa ja tarpeensa ovat täyttyneet, ja että he saa-vat lisäarvoa. Tulokset myös osoittivat alueita, jotka vaativat parannusta, pääosin koskien kakkutarjontaa ja palvelua.