Lounastoiminnan kannattavuuden analysointi ja kehittämisehdotukset ravintola Central Parkissa
Heikkinen, Juho (2017)
Heikkinen, Juho
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705178784
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705178784
Tiivistelmä
Jokainen yritys pyrkii kannattavaan liiketoimintaan. Olosuhteista riippuen kannattavuuden saavuttaminen saattaa olla kuitenkin hyvin haasteellista.
Tässä opinnäytetyössä keskityin Haagassa sijaitsevan ravintola Central Parkin kannattavuuden analysointiin, ja sen pohjalta tekemiini kehitysehdotuksiin. Opinnäytetyön edellyttämä lounasseuranta, sekä muu ravintolatoimintaan liittyvä seuranta toteutettiin pääasiallisesti maaliskuun 2017 aikana.
Opinnäytetyö alkaa tietopohjalla, jonka kautta etenen empiiriseen osuuteen, jossa kuvailen ravintola Central Parkia, ravintolan nykytilannetta, aikatauluani, prosessin etenemistä sekä tämän toimeksiannon taustoja.
Pohdintaosuudessa esittelen tutkimukseni keskeisiä tuloksia, ja niistä johdettavia kehittämisehdotuksia, sekä pohdin tulosten luotettavuutta, ja omaa toimintaani opinnäytetyöprosessin aikana. Liitteissä on tarkemmat yksityiskohdat kehittämisehdotusten taustalla olevista laskelmista.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda tietoa lounastoiminnasta tämän opinnäytetyön toimeksiantajalle, sekä tehdä kehitysehdotuksia syntyneen tiedon ja tutkimuksen pohjalta. Tutkimuksen lopputuloksena syntyi erilaisia päivätason tuloslaskelmia, sekä lounastoiminnan kannattavuuden kriittisen pisteen laskelmia. Kyseisistä laskelmista käy ilmi tämänhetkisen lounastoiminnan tappiollisuus. Tähän pohjautuen teen ehdotuksen lounastoiminnan myyntihintojen korottamisesta kannattavuuden parantamiseksi, sekä tarkemmasta lounaan ruokatuotannon raaka-ainesuunnittelusta.
Tässä opinnäytetyössä keskityin Haagassa sijaitsevan ravintola Central Parkin kannattavuuden analysointiin, ja sen pohjalta tekemiini kehitysehdotuksiin. Opinnäytetyön edellyttämä lounasseuranta, sekä muu ravintolatoimintaan liittyvä seuranta toteutettiin pääasiallisesti maaliskuun 2017 aikana.
Opinnäytetyö alkaa tietopohjalla, jonka kautta etenen empiiriseen osuuteen, jossa kuvailen ravintola Central Parkia, ravintolan nykytilannetta, aikatauluani, prosessin etenemistä sekä tämän toimeksiannon taustoja.
Pohdintaosuudessa esittelen tutkimukseni keskeisiä tuloksia, ja niistä johdettavia kehittämisehdotuksia, sekä pohdin tulosten luotettavuutta, ja omaa toimintaani opinnäytetyöprosessin aikana. Liitteissä on tarkemmat yksityiskohdat kehittämisehdotusten taustalla olevista laskelmista.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda tietoa lounastoiminnasta tämän opinnäytetyön toimeksiantajalle, sekä tehdä kehitysehdotuksia syntyneen tiedon ja tutkimuksen pohjalta. Tutkimuksen lopputuloksena syntyi erilaisia päivätason tuloslaskelmia, sekä lounastoiminnan kannattavuuden kriittisen pisteen laskelmia. Kyseisistä laskelmista käy ilmi tämänhetkisen lounastoiminnan tappiollisuus. Tähän pohjautuen teen ehdotuksen lounastoiminnan myyntihintojen korottamisesta kannattavuuden parantamiseksi, sekä tarkemmasta lounaan ruokatuotannon raaka-ainesuunnittelusta.