Esimiehenä Catering Studiossa
Maronen, Tommi (2017)
Maronen, Tommi
Tampereen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705199101
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201705199101
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsittelee sitä, kuinka toimitaan esimiehenä Catering Studio oppimisympäristössä ja millaisia ovat esimiestyön ja henkilöstöjohtamisen haasteet. Työssä käsitellään perehdyttämisen, esimiestyön ja johtamisen osa-alueita. Opinnäyteyössä hyödynnetään kvalitatiivista tutkimusta, eli laadullista tutkimusta ja työssä haastatellaan viittä ensimmäisen luokan opiskelijaa. Toisessa kappaleessa vaiheessa tarkastellaan alan työtehtäviä ja koulutustamme. Kolmannessa kappaleessa käsitellään perehdyttämisen ja työhön opastamisen näkökulmia teoriassa. Neljännessä kappaleessa käsitellään esimiestyön ja henkilöstöjohtamisen teoriaa. Neljännessä vaiheessa itse tutkimuksen toteuttaminen ja tulokset. Pohdinnassa ja johtopäätöksissä on myös laaja-alaisempaa ajatusta alan kehittämiseksi, niin kentällä kuin restonomikoulutuksessa Catering Studiossa. Opinnäytetyö on tarkoitettu alalla toimiville henkilöille ja Catering Studiossa työskentelevien, opiskelevien ja sitä käyttävien ihmisten hyödyksi. Työtä voi hyödyntää esimiestyön ja johtamisen kehittämiseen. Opinnäytetyöstä voi hahmottaa myös vallitseva restonomikoulutuksen tilaa.