Tilapäisen työvoiman perehdytys ravintola-alalla
Kukka, Riikka (2017)
Kukka, Riikka
Tampereen ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017063014067
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017063014067
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on tehty Restaurant & Bar Miamille, jossa oli ongelmana suunnitelmallisen perehdyttämisen toteutus etenkin vaihtuvan ja tilapäisen työvoiman kanssa. Työssä selvitetään, minkälaiset lait ja teoriat ohjaavat perehdytyksen sisältöä ja mitä niistä voi soveltaa prosessin nopeuttamiseksi.
Tavoitteena on ymmärtää perehdytysprosessia laaja-alaisesti ja sen pohjalta laatia vähimmäisvaatimukset täyttävä, mutta laadukas perehdytysmateriaali ravintolan käyttöön tilapäisten työntekijöiden perehdytyksen helpottamiseksi.
Kehitystyön tuloksena on diaesityksen muotoon laadittu nopean perehdytyksen materiaali sekä muistilista materiaalin tueksi. Materiaali ei kuitenkaan voi toimia yksinään ilman vuorovaikutusta muiden työntekijöiden kanssa sillä perehdytys ja etenkin työnopastus ovat pitkälti myös havainnointia ja harjoittelua, mutta se käsittelee yleiset asiat yrityksen rakenteen, turvallisuuden ja talon tapojen osalta.
Tavoitteena on ymmärtää perehdytysprosessia laaja-alaisesti ja sen pohjalta laatia vähimmäisvaatimukset täyttävä, mutta laadukas perehdytysmateriaali ravintolan käyttöön tilapäisten työntekijöiden perehdytyksen helpottamiseksi.
Kehitystyön tuloksena on diaesityksen muotoon laadittu nopean perehdytyksen materiaali sekä muistilista materiaalin tueksi. Materiaali ei kuitenkaan voi toimia yksinään ilman vuorovaikutusta muiden työntekijöiden kanssa sillä perehdytys ja etenkin työnopastus ovat pitkälti myös havainnointia ja harjoittelua, mutta se käsittelee yleiset asiat yrityksen rakenteen, turvallisuuden ja talon tapojen osalta.