"aistinvarainen arviointi" - Selaus asiasanan mukaan Hämeen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-12 / 12
-
Aistinvarainen arviointi välipalatuotteista
(2020)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajayrityksellä oli tarkoituksena alkaa maahantuomaan välipalapatukoita sekä erilaisia suklaalla päällystettyjä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää ... -
Aistinvaraistestauksen määrittäminen ja päivittäminen
(2022)Opinnäytetyössä kartoitettiin työn tilaajan Huhtamaki Foodservice Nordic Oy:n aistinvaraisen testauksen toiminnan sekä standardien DIN 10955, ISO 8685 ja SFS EN 1230-2 + AC yhteneväisyyttä. Vertailu suoritettin gap-analyysilla, ... -
Ikääntyville suunnatun kasvistuotteen tuotekehitys
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)Tämä opinnäytetyö pohjautui ikääntyvien ravitsemuksen ongelmiin. Työn tavoitteena oli esittää tuotekehitysmalli ja havainnollistaa tätä ikääntyville suunnatun kasvistuotteen avulla. Työn teoriaosuudessa käsitellään ... -
Kypsien nauta- ja sikakuutioiden parempi asiakas- ja kuluttajakokemus
(2019)Opinnäytetyön toimeksiantaja oli elintarvikealan yritys, joka halusi parantaa kypsien nauta- ja sikakuutioiden asiakas- ja kuluttajakokemusta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, vaikuttaako kypsennysajan pidentäminen ... -
Kypsien siipikarjatuotteiden aistinvaraisen laadun kehittäminen
(2024)Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli kehittää laukkaseos, joka soveltuu anatomisten siipikarjatuotteiden neularuiskutukseen. Laukkaseoksella tarkoitetaan suola-apuaine vesiliuosta, jolla pyritään parantamaan raaka-aineen ... -
Lajikevalinnan ja entsymoinnin vaikutukset omenatäysmehujen laatuominaisuuksiin ja miellyttävyyteen
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)Suomessa useiden vuosien ajan viljeltyjen omenalajikkeiden laatuominaisuuksia omenatäysmehussa ei ole vieläkään täysin tutkittu, sillä mehun raaka-aineena on yleensä käytetty usean eri lajikkeen sekoitusta. Myöskään mehujen ... -
Low oxygen brewing (LOB) -tekniikan käyttäminen oluen valmistusprosessissa ja sen vaikutus oluen makuun
(2023)Opinnäytetyön tarkoituksena oli valmistaa kaksi eri oluterää, toinen tavallisen valmistusprosessin tyyliin ja toinen low oxygen brewing (LOB) -tekniikalla. Tavoitteena oli valmistaa olutta, jossa on selkeämpi ja raikkaampi ... -
Rakenteeseen vaikuttavat tekijät porsaan ulkofileen luontaisessa mureuttamisessa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)On yleisesti tiedettyä, että lihan mureus on yksi tärkeimmistä lihan laatuun vaikuttavista tekijöistä. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan mureasta lihasta enemmän kuin sitkeästä lihasta. Työ toteutettiin toimeksiantaja ... -
Saarioinen Oy:n aistinvaraisen arviointiraadin kehittäminen
(2023)Saarioinen Oy on yksi Suomen suurimmista ja johtavista valmisruokataloista, jonka laadunvarmistus näyttelee hyvin suurta roolia tuotteiden erinomaisen laadun ja tinkimättömän herkullisuuden varmistamiseksi. Saarioinen Oy:n ... -
Suodatusmenetelmien vaikutus viinin laatuun
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)Tässä opinnäytetyössä tutkittiin suodatusmenetelmien vaikutusta viinin laatuun. Suodatus on kiistelty aihe viininvalmistuksessa, koska sen sanotaan vaikuttavan viinin rakenteeseen, aromiin ja väriin negatiivisesti. ... -
Valointensiteetin vaikutus sareptan- ja vihannessinapin kasvuun ja makuun vertikaaliviljelyssä
(2022)Tämä opinnäytetyö tehtiin osana VETREÄ-hanketta, jossa selvitettiin valointensiteetin vaikutusta sareptansinapin (Brassica juncea) ja vihannessinapin (Brassica rapa, Perviridis-Ryhmä) kasvuun ja makuun. Tutkimus sisälsi ... -
Välipalatuotteen tuotekehitys
(2020)Opinnäytetyö toteutettiin yhdessä Stadin Panimon kanssa. Työn tavoittee-na oli löytää Stadin Panimon New England IPA -tuotteen kanssa sopivia välipalatuotteita. Välipalatuotetta myydään toimeksiantajan tiloissa yh-dessä ...