"aistinvarainen arviointi" - Selaus asiasanan mukaan Hämeen ammattikorkeakoulu

    • Aistinvarainen arviointi välipalatuotteista 

      Honkaniemi, Sara (2020)
      Tämän opinnäytetyön toimeksiantajayrityksellä oli tarkoituksena alkaa maahantuomaan välipalapatukoita sekä erilaisia suklaalla päällystettyjä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää ...
    • Aistinvaraistestauksen määrittäminen ja päivittäminen 

      Tuominen, Erika (2022)
      Opinnäytetyössä kartoitettiin työn tilaajan Huhtamaki Foodservice Nordic Oy:n aistinvaraisen testauksen toiminnan sekä standardien DIN 10955, ISO 8685 ja SFS EN 1230-2 + AC yhteneväisyyttä. Vertailu suoritettin gap-analyysilla, ...
    • Ikääntyville suunnatun kasvistuotteen tuotekehitys 

      Pälvimäki-Lindström, Heli (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
      Tämä opinnäytetyö pohjautui ikääntyvien ravitsemuksen ongelmiin. Työn tavoitteena oli esittää tuotekehitysmalli ja havainnollistaa tätä ikääntyville suunnatun kasvistuotteen avulla. Työn teoriaosuudessa käsitellään ...
    • Kypsien nauta- ja sikakuutioiden parempi asiakas- ja kuluttajakokemus 

      Hietikko, Susanna (2019)
      Opinnäytetyön toimeksiantaja oli elintarvikealan yritys, joka halusi parantaa kypsien nauta- ja sikakuutioiden asiakas- ja kuluttajakokemusta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, vaikuttaako kypsennysajan pidentäminen ...
    • Kypsien siipikarjatuotteiden aistinvaraisen laadun kehittäminen 

      Humppi, Mikko (2024)
      Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli kehittää laukkaseos, joka soveltuu anatomisten siipikarjatuotteiden neularuiskutukseen. Laukkaseoksella tarkoitetaan suola-apuaine vesiliuosta, jolla pyritään parantamaan raaka-aineen ...
    • Lajikevalinnan ja entsymoinnin vaikutukset omenatäysmehujen laatuominaisuuksiin ja miellyttävyyteen 

      Venäläinen, Anu (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
      Suomessa useiden vuosien ajan viljeltyjen omenalajikkeiden laatuominaisuuksia omenatäysmehussa ei ole vieläkään täysin tutkittu, sillä mehun raaka-aineena on yleensä käytetty usean eri lajikkeen sekoitusta. Myöskään mehujen ...
    • Low oxygen brewing (LOB) -tekniikan käyttäminen oluen valmistusprosessissa ja sen vaikutus oluen makuun 

      Kujansuu, Kari (2023)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli valmistaa kaksi eri oluterää, toinen tavallisen valmistusprosessin tyyliin ja toinen low oxygen brewing (LOB) -tekniikalla. Tavoitteena oli valmistaa olutta, jossa on selkeämpi ja raikkaampi ...
    • Rakenteeseen vaikuttavat tekijät porsaan ulkofileen luontaisessa mureuttamisessa 

      Kuivanen, Sanni (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2016)
      On yleisesti tiedettyä, että lihan mureus on yksi tärkeimmistä lihan laatuun vaikuttavista tekijöistä. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan mureasta lihasta enemmän kuin sitkeästä lihasta. Työ toteutettiin toimeksiantaja ...
    • Saarioinen Oy:n aistinvaraisen arviointiraadin kehittäminen 

      Mustonen, Linda (2023)
      Saarioinen Oy on yksi Suomen suurimmista ja johtavista valmisruokataloista, jonka laadunvarmistus näyttelee hyvin suurta roolia tuotteiden erinomaisen laadun ja tinkimättömän herkullisuuden varmistamiseksi. Saarioinen Oy:n ...
    • Suodatusmenetelmien vaikutus viinin laatuun 

      Jantunen, Iina (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
      Tässä opinnäytetyössä tutkittiin suodatusmenetelmien vaikutusta viinin laatuun. Suodatus on kiistelty aihe viininvalmistuksessa, koska sen sanotaan vaikuttavan viinin rakenteeseen, aromiin ja väriin negatiivisesti. ...
    • Valointensiteetin vaikutus sareptan- ja vihannessinapin kasvuun ja makuun vertikaaliviljelyssä 

      Tuori, Miia (2022)
      Tämä opinnäytetyö tehtiin osana VETREÄ-hanketta, jossa selvitettiin valointensiteetin vaikutusta sareptansinapin (Brassica juncea) ja vihannessinapin (Brassica rapa, Perviridis-Ryhmä) kasvuun ja makuun. Tutkimus sisälsi ...
    • Välipalatuotteen tuotekehitys 

      Hartikainen, Harri (2020)
      Opinnäytetyö toteutettiin yhdessä Stadin Panimon kanssa. Työn tavoittee-na oli löytää Stadin Panimon New England IPA -tuotteen kanssa sopivia välipalatuotteita. Välipalatuotetta myydään toimeksiantajan tiloissa yh-dessä ...