Esimiehen työperäiset haasteet vuonna 2011 Seinäjoella
Klemetti, Seija (2011)
Klemetti, Seija
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011100313435
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011100313435
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, mitä haasteita ravitsemisalan osaajat kokevat esimiestyössä tai yrittäjinä 2010-luvun Suomessa. Tutkimukseen osallis-tuneet vastaajat toimivat esimiehinä Seinäjoella.
Opinnäytetyön tutkimusosuus oli laadullinen eli kvalitatiivinen. Haastateltavina oli kaksi naista ja yksi mies. Kaksi toimi yrityksessä esimiehinä ja yksi vastaajista toimi oman yrityksen johtajana. Haastatteluja tehtiin toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana sekä suullisesti että sähköpostitse. Haastattelu tapahtui teemahaastatteluna, jossa käytettiin apuna haastattelusanapohjaa. Sanapohjassa on neljä pääsanaa tutkimusteemasta. Sanalistalla haettiin vastauksia hyvän esimiehen luonteenpiirteisiin, oman työn haasteisiin sekä osaamisen johtamiseen. Tutkimuksessa pyrittiin saamaan tuloksia tutkijan tekemiin hypoteeseihin. Hypoteesit olivat, että esimies kokee haasteita pitää vanhat työntekijät työvoimaisina sekä uusien työntekijöiden kiinnostuksen luominen. Työn otoskoko jäi pieneksi tiukan aikataulun vuoksi. Otoskokoon vaikuttivat myös kiireisten haastateltavien työ.
Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että suurin haaste ravitsemisalalla on hinnoittelun ongelma. Vuoden 2008 finanssikriisin vuoksi Suomessa on ajauduttu siihen, että ravintoloissa ja kahviloissa täytyy myydä ruokaa hyvin pienillä katteilla. Toiseksi haasteeksi koettiin osaavan henkilökunnan saaminen suurten ikäluokkien siirryttyä eläkkeelle. Moniosaaja keittiössä kykenee ruoanvalmistuksen ohella huolehtimaan siivouksesta sekä omavalvonnan huolehtimisesta. Nykyaikainen vuokratyöntekijän käyttäminen näkyy silti vielä olevan voimissaan.
Avainsanat: Esimiestyö, johtaminen, haasteet
Opinnäytetyön tutkimusosuus oli laadullinen eli kvalitatiivinen. Haastateltavina oli kaksi naista ja yksi mies. Kaksi toimi yrityksessä esimiehinä ja yksi vastaajista toimi oman yrityksen johtajana. Haastatteluja tehtiin toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana sekä suullisesti että sähköpostitse. Haastattelu tapahtui teemahaastatteluna, jossa käytettiin apuna haastattelusanapohjaa. Sanapohjassa on neljä pääsanaa tutkimusteemasta. Sanalistalla haettiin vastauksia hyvän esimiehen luonteenpiirteisiin, oman työn haasteisiin sekä osaamisen johtamiseen. Tutkimuksessa pyrittiin saamaan tuloksia tutkijan tekemiin hypoteeseihin. Hypoteesit olivat, että esimies kokee haasteita pitää vanhat työntekijät työvoimaisina sekä uusien työntekijöiden kiinnostuksen luominen. Työn otoskoko jäi pieneksi tiukan aikataulun vuoksi. Otoskokoon vaikuttivat myös kiireisten haastateltavien työ.
Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että suurin haaste ravitsemisalalla on hinnoittelun ongelma. Vuoden 2008 finanssikriisin vuoksi Suomessa on ajauduttu siihen, että ravintoloissa ja kahviloissa täytyy myydä ruokaa hyvin pienillä katteilla. Toiseksi haasteeksi koettiin osaavan henkilökunnan saaminen suurten ikäluokkien siirryttyä eläkkeelle. Moniosaaja keittiössä kykenee ruoanvalmistuksen ohella huolehtimaan siivouksesta sekä omavalvonnan huolehtimisesta. Nykyaikainen vuokratyöntekijän käyttäminen näkyy silti vielä olevan voimissaan.
Avainsanat: Esimiestyö, johtaminen, haasteet