Karppaajat Lappeenrannan ravintoloissa
Meuronen, Hanna-Mari (2012)
Meuronen, Hanna-Mari
Saimaan ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012091713696
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012091713696
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millainen on karppaajan ruo-kavalio, miten karppaajiin suhtaudutaan Lappeenrannan ravintoloissa ja mitä karppaaja haluaisi ravintolassa syödä. Näitä ongelmia selvitettiin haastattelutut-kimuksen avulla, jota täydentää teoriaosuus siitä, mitä karppaaminen on. Työ rajattiin käsittelemään vähähiilihydraattista ruokavaliota vain karppaajien näkö-kulmasta.
Työ toteutettiin tekemällä strukturoitu haastattelututkimus, johon osallistui viisi henkilöä. Opinnäytetyön teoriaosuus koostettiin erilaisia kirjallisia materiaaleja ja internetsivustoja hyödyntämällä.
Tehdyn haastattelututkimuksen pohjalta luotiin karppaajan unelma-ateria, johon kuului alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Työn avulla saatiin vastaukset tutki-musongelmiin ja koottua yhteen karppaajien näkemyksiä ja kokemuksia. Työstä hyötyvät niin karppaajat ravintolaa valitessaan kuin ravintoloitsijat karppaajia huomioidessaan.
Työ toteutettiin tekemällä strukturoitu haastattelututkimus, johon osallistui viisi henkilöä. Opinnäytetyön teoriaosuus koostettiin erilaisia kirjallisia materiaaleja ja internetsivustoja hyödyntämällä.
Tehdyn haastattelututkimuksen pohjalta luotiin karppaajan unelma-ateria, johon kuului alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Työn avulla saatiin vastaukset tutki-musongelmiin ja koottua yhteen karppaajien näkemyksiä ja kokemuksia. Työstä hyötyvät niin karppaajat ravintolaa valitessaan kuin ravintoloitsijat karppaajia huomioidessaan.