Y-sukupolvi työelämässä : Varsinais-Suomen ravitsemisalan opiskelijoiden ajatuksia ammatillisesta tulevaisuudesta
Joronen, Sari (2014)
Joronen, Sari
Turun ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405229342
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405229342
Tiivistelmä
Ravitsemisalan toimintaympäristössä työskentelyyn tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan monet eri asiat globalisaation tuomat muutokset, kansainvälistyminen, teknologiakehitys ja verkosto-osaaminen asettavat alan yrityksille paineita uudistumiseen ja uudenlaisten innovaatioiden kehittämiseen. Y-sukupolvi haluaa tehdä työelämästä oman arvomaailmansa mukaisen, ja he arvostavat työn laadullista merkitystä sekä joustavaa ja motivoivaa johtamista. Heille on tärkeää työskennellä yrityksessä, joka tiedostaa yhteiskuntavastuun merkityksen osana yrityksen toimintaa.
Tässä työssä tutkitaan Varsinais-Suomen ammatillisista oppilaitoksista valmistuvien nuorten ajatuksia ammatillisesta tulevaisuudesta. Tarkoituksena on selvittää, miten tulevaisuuden ennusteet tulevat vaikuttamaan ravitsemisalalla työskentelyyn. Aineistonkeruumenetelmänä käytetään survey-tutkimusta, jonka avulla saadaan kerättyä tutkimusaineistoa laajasti. Kysely lähetettiin kolmeen Varsinais-Suomen alueella olevaan ammatilliseen oppilaitokseen.
Tutkimuksen perusteella voidaan sanoa, että nuorilla on lähtökohtaisesti realistinen kuva ravitsemisalan toimintaympäristössä työskentelyyn. Tutkimustuloksista voidaan päätellä myös nuorten ammatillisten valmiuksien kehittämiskohteita. Työssä kartoitetaan myös nuorten omia mielikuvia ravitsemisalan tulevaisuuden suuntauksista.
Tässä työssä tutkitaan Varsinais-Suomen ammatillisista oppilaitoksista valmistuvien nuorten ajatuksia ammatillisesta tulevaisuudesta. Tarkoituksena on selvittää, miten tulevaisuuden ennusteet tulevat vaikuttamaan ravitsemisalalla työskentelyyn. Aineistonkeruumenetelmänä käytetään survey-tutkimusta, jonka avulla saadaan kerättyä tutkimusaineistoa laajasti. Kysely lähetettiin kolmeen Varsinais-Suomen alueella olevaan ammatilliseen oppilaitokseen.
Tutkimuksen perusteella voidaan sanoa, että nuorilla on lähtökohtaisesti realistinen kuva ravitsemisalan toimintaympäristössä työskentelyyn. Tutkimustuloksista voidaan päätellä myös nuorten ammatillisten valmiuksien kehittämiskohteita. Työssä kartoitetaan myös nuorten omia mielikuvia ravitsemisalan tulevaisuuden suuntauksista.