"Saahaankhaan tämä toimihmaan keittihhöön?" : Työaika-autonomia Pellon ravitsemiskeskukseen
Koivuranta, Sarita (2014)
Koivuranta, Sarita
Lapin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060411816
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014060411816
Tiivistelmä
Naisvaltaisella terveydenhoitoalalla vuorotyö aiheuttaa ongelmia työhyvin-voinnin kannalta. Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on koettu haas-teeksi. Lisäksi työn motivointi ja työssä jaksamiseen kiinnitetään nykyään enemmän huomiota. Työaika-autonomia oli tähän ratkaisu hoitoalalla.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää myös ravitsemiskeskuksen työvuoroluettelojen laatimista nykyaikaisempaan suuntaan. Tarkoituksena oli myös selvittää soveltuuko hoitoalalla pidetty toimintamalli ravitsemiskeittiöön ja voisiko sitä soveltaa keittiölle sopivaksi toimintamalliksi. En tiedä käyte-täänkö vielä missään muualla keittiöympäristössä työaika-autonomian toimin-tamallia.
Kehittämistehtävän toteutin toimintatutkimuksen periaatteella. Laadimme ra-vitsemiskeskuksen henkilökunnan kanssa heille kolmen viikon työvuoroluet-telon. Sovelsin työaika-autonomian toimintamallin keittiöön.
Kehittämistutkimukseni mukaan voin todeta, että työaika-autonomia on sovellettavissa myös muille vuorotyöaloille, kuten esimerkiksi keittiöön. Loppukyselyn mukaan keittiön henkilökunta oli tyytyväinen laatimaansa työvuoroluetteloon. Kehittämistyön lopussa työntekijöillä oli oikeus valita otetaanko yhdessä laadittu työvuoroluettelo käyttöön ja otetaanko keittiössä käyttöön yhteisöllinen työvuorosuunnittelu.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää myös ravitsemiskeskuksen työvuoroluettelojen laatimista nykyaikaisempaan suuntaan. Tarkoituksena oli myös selvittää soveltuuko hoitoalalla pidetty toimintamalli ravitsemiskeittiöön ja voisiko sitä soveltaa keittiölle sopivaksi toimintamalliksi. En tiedä käyte-täänkö vielä missään muualla keittiöympäristössä työaika-autonomian toimin-tamallia.
Kehittämistehtävän toteutin toimintatutkimuksen periaatteella. Laadimme ra-vitsemiskeskuksen henkilökunnan kanssa heille kolmen viikon työvuoroluet-telon. Sovelsin työaika-autonomian toimintamallin keittiöön.
Kehittämistutkimukseni mukaan voin todeta, että työaika-autonomia on sovellettavissa myös muille vuorotyöaloille, kuten esimerkiksi keittiöön. Loppukyselyn mukaan keittiön henkilökunta oli tyytyväinen laatimaansa työvuoroluetteloon. Kehittämistyön lopussa työntekijöillä oli oikeus valita otetaanko yhdessä laadittu työvuoroluettelo käyttöön ja otetaanko keittiössä käyttöön yhteisöllinen työvuorosuunnittelu.