KOHTI PROSESSIJOHTAMISTA : CASE: ETELÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI RUOKAPALVELUT
Hokkanen, Ritva (2014)
Hokkanen, Ritva
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014061112525
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014061112525
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on luoda pääprosesseja Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ruokapalveluihin sekä johtaa ruokapalvelut kohti prosessijohtamista. Tutkimuksessa tehtiin myös prosessijohtamisen nyky-tilan kartoitusta Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ruokapalveluissa ja kehitettiin puutteellisia osia toiminnassa.
Tämä tutkimus on laadullinen tutkimus, jossa käytettiin case -tutkimusmenetelmää. Tutkimuksen teoriapohjana käytettiin prosessienkuvaamisen teoriaa, prosessijohtamisen teoriaa, prosessien kehittämistä ja potilaan hyvää ravitsemishoitoa käsittelevää teoriaa. Ravinto ja hyvä ravitsemushoito on oleellinen osa potilaan hoitoa. Toimivat prosessit poistavat mahdolliset ongelmakohdat ruokapalveluissa osaston ja ruo-kapalveluiden rajapinnassa.
Tämä tutkimus on laadullinen tutkimus, jossa käytettiin case -tutkimusmenetelmää. Tutkimuksen teoriapohjana käytettiin prosessienkuvaamisen teoriaa, prosessijohtamisen teoriaa, prosessien kehittämistä ja potilaan hyvää ravitsemishoitoa käsittelevää teoriaa. Ravinto ja hyvä ravitsemushoito on oleellinen osa potilaan hoitoa. Toimivat prosessit poistavat mahdolliset ongelmakohdat ruokapalveluissa osaston ja ruo-kapalveluiden rajapinnassa.