Työhyvinvointia ja tehokkuutta : ravintolahenkilökunnan kehityskeskustelut yrityksessä Salon R.E.L.A Oy
Grönlund, Kalle (2013)
Grönlund, Kalle
Turun ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013122022011
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013122022011
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa oikeita tapoja läpiviedä Tivoli Salo –nimisen yökerhon salihenkilökunnan kehityskeskustelut. Työssä perustellaan, miksi kehityskeskustelut ovat yksi tärkeimmistä henkilöstöjohtamisen välineistä ja tulisi aina olla kiinteä osa yrityksen organisaatiokulttuuria.
Tutkimuksen kohteena on myös mitä kehityskeskustelut tarjoavat työntekijälle, esimiehelle ja organisaatiolle ja mihin pitää kiinnittää huomiota onnistuneiden kehituskeskustelujen aikaansaamiseksi.
Tutkimuksen kohteena on myös mitä kehityskeskustelut tarjoavat työntekijälle, esimiehelle ja organisaatiolle ja mihin pitää kiinnittää huomiota onnistuneiden kehituskeskustelujen aikaansaamiseksi.