Teehuone Tsaikan yksivuotissyntymäpäivät
Pyykkönen, Heidi (2014)
Pyykkönen, Heidi
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120418469
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120418469
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella ja järjestää kajaanilaisen teehuone Tsaikan yksivuotissyntymäpäivät. Työn toimeksiantajana toimi teehuone Tsaikka, omistaja Inna Pyykkönen. Teehuone Tsaikan toiminnan ensimmäinen vuosi täyttyi, jonka vuoksi järjestettiin tapahtumaviikko teehuoneelle. Tavoitteena oli lisätä yrityksen näkyvyyttä ja saada sen tarjonta tutummaksi kajaanilaisille. Viikko huipentui venäläistyyliseen brunssiin, joka tarjosi asiakkaille erilaisen teemallisen elämyskokemuksen.
Toiminnallista opinnäytetyötä tehdessä perehdyttiin alan kirjallisuuteen, ja erityisesti tapahtuman järjestämisen teoria nousi merkittävään rooliin tapahtumaviikon rungon suunnittelussa. Tavoitteena oli selvittää tapahtuman järjestämisen pääkohdat ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon käytännön suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi keskeisiksi aiheiksi nousivat elämystuotanto ja palvelujen tarinallistaminen, joita käytettiin apuna teemallisen ruokailun suunnittelussa.
Toteutuksen arviointi tapahtui toimeksiantajan antaman palautteen sekä tapahtumaan osallistuvien asiakkaiden kautta. Tämän lisäksi arviointiin käytettiin hyväksi havainnointimenetelmää. Kokonaisuutena kehittämistehtävä oli onnistunut ennalta asetettujen tavoitteiden, kävijämäärien ja palautteiden mukaan. Kyseinen tapahtumaviikko antoi toimeksiantajalle hyödynnettäviä ideoita tulevaa toimintaa varten.
Toiminnallista opinnäytetyötä tehdessä perehdyttiin alan kirjallisuuteen, ja erityisesti tapahtuman järjestämisen teoria nousi merkittävään rooliin tapahtumaviikon rungon suunnittelussa. Tavoitteena oli selvittää tapahtuman järjestämisen pääkohdat ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon käytännön suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi keskeisiksi aiheiksi nousivat elämystuotanto ja palvelujen tarinallistaminen, joita käytettiin apuna teemallisen ruokailun suunnittelussa.
Toteutuksen arviointi tapahtui toimeksiantajan antaman palautteen sekä tapahtumaan osallistuvien asiakkaiden kautta. Tämän lisäksi arviointiin käytettiin hyväksi havainnointimenetelmää. Kokonaisuutena kehittämistehtävä oli onnistunut ennalta asetettujen tavoitteiden, kävijämäärien ja palautteiden mukaan. Kyseinen tapahtumaviikko antoi toimeksiantajalle hyödynnettäviä ideoita tulevaa toimintaa varten.