Työhyvinvointi työntekijöiden kokemana
Lehtiniemi, Suvi (2015)
Lehtiniemi, Suvi
Satakunnan ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505015674
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505015674
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää työhyvinvoinnin nykytilaa. Tavoitteena oli antaa toimeksiantajalle selkeä kuva yrityksen työntekijöiden työhyvinvoinnista. Yritys voi hyödyntää tulokset haluamallaan tavalla. Tutkimus suoritettiin elintarvikealan yritykselle, jossa koettiin tarvetta selvittää työhyvinvoinnin tilaa. Tutkimus koski yrityksen kaikkia työntekijöitä (N=100). Aineistonkeruu suoritettiin kyselyn avulla ja siihen vastasi 26 työntekijää.
Opinnäytetyön teoreettisessa osuudessa käsiteltiin työntekijän vaikutusmahdollisuuksia, sosiaalisia suhteita, ilmapiiriä ja johtamiskulttuuria. Lisäksi käsiteltiin työtä kuormittavia tekijöitä, työtyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä sekä työyhteisön kehittämiseen liittyviä asioita.
Kysely toteutettiin käyttämällä Työterveyslaitoksen Työstressikyselyä, jonka tarkoituksena on arvioida työhön ja työhyvinvointiin liittyviä ongelmia ja löytää kehittämistarpeita. Kyselylomake sisälsi 55 kysymystä, jotka oli jaettu viiteen eri osa-alueeseen. Osa-alueet olivat taustatekijät, säätelevät tekijät/voimavarat, koettu ympäristö, stressi, hyvinvointi ja tyytyväisyys sekä tuen ja kehittämisen tarve. Suurin osa vastausvaihtoehdoista oli strukturoituja ja vastaaja valitsi vaihtoehdon, joka parhaiten kuvasi hänen mielipidettään. Kysely toteutettiin loppuvuodesta 2014.
Tuloksista kävi ilmi, että työntekijät kokivat saavansa työssä paljon aikaan, vaikka työ koettiin fyysisesti kuormittavaksi. Työntekijät kokivat työnsä henkisesti rasittavaksi ja työpaikan ilmapiiri koettiin melko heikoksi. Esimiehen koettiin kohtelevan alaisiaan melko vaihtelevasti ja siihen toivottiin kehitystä. Työntekijät kokivat hyötyvänsä laitteiden ja koneiden kehittämisestä, työn uudelleen järjestämisestä sekä yhteistyön ja työtapojen kehittämisestä. Jatkotutkimusaiheena voisi haastatella yrityksen muutamaa työntekijää ja esimiestä, jotta kehitettävistä asioista saataisiin syvällisempää tietoa.
Opinnäytetyön teoreettisessa osuudessa käsiteltiin työntekijän vaikutusmahdollisuuksia, sosiaalisia suhteita, ilmapiiriä ja johtamiskulttuuria. Lisäksi käsiteltiin työtä kuormittavia tekijöitä, työtyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä sekä työyhteisön kehittämiseen liittyviä asioita.
Kysely toteutettiin käyttämällä Työterveyslaitoksen Työstressikyselyä, jonka tarkoituksena on arvioida työhön ja työhyvinvointiin liittyviä ongelmia ja löytää kehittämistarpeita. Kyselylomake sisälsi 55 kysymystä, jotka oli jaettu viiteen eri osa-alueeseen. Osa-alueet olivat taustatekijät, säätelevät tekijät/voimavarat, koettu ympäristö, stressi, hyvinvointi ja tyytyväisyys sekä tuen ja kehittämisen tarve. Suurin osa vastausvaihtoehdoista oli strukturoituja ja vastaaja valitsi vaihtoehdon, joka parhaiten kuvasi hänen mielipidettään. Kysely toteutettiin loppuvuodesta 2014.
Tuloksista kävi ilmi, että työntekijät kokivat saavansa työssä paljon aikaan, vaikka työ koettiin fyysisesti kuormittavaksi. Työntekijät kokivat työnsä henkisesti rasittavaksi ja työpaikan ilmapiiri koettiin melko heikoksi. Esimiehen koettiin kohtelevan alaisiaan melko vaihtelevasti ja siihen toivottiin kehitystä. Työntekijät kokivat hyötyvänsä laitteiden ja koneiden kehittämisestä, työn uudelleen järjestämisestä sekä yhteistyön ja työtapojen kehittämisestä. Jatkotutkimusaiheena voisi haastatella yrityksen muutamaa työntekijää ja esimiestä, jotta kehitettävistä asioista saataisiin syvällisempää tietoa.