Joutsenmerkki-viikko Ravintola Tallissa
Taskinen, Topi; Hokkanen, Iiro (2015)
Taskinen, Topi
Hokkanen, Iiro
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505198987
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505198987
Tiivistelmä
Joutsenmerkin myöntämiskriteerit ovat viime vuosina tiukentuneet, minkä vuoksi luvanhaltijoiden on haettava uudelleen oikeuttaan käyttää merkkiä. Näin on myös Ravintola Tallissa. Joutsenmerkin lisäksi Talli aikoo hakea nykyistä ylempää tasoa Portaat luomuun -ohjelmassa. Maaliskuussa 2015 Tallissa järjestettiin Joutsenmerkki-viikko, johon tämän opinnäytetyön toimeksianto liittyy.
Tehtävämme oli muokata Ravintola Tallin ruokalista Joutsenmerkki-teeman mukaiseksi. Listalla tuli olla mahdollisimman paljon luomu- ja lähiruokaa. Lisäksi laskimme tavallisen ja luomuruoan hintaeroja. Ravintola Tallin toimeksiannosta selvitimme myös, ovatko kampusravintolapalvelut asiakkaiden mielestä oikealla tiellä korostaessaan vihreitä arvoja ja kannattaako tätä linjaa jatkaa. Tarkoituksena oli myös tutkia, ovatko Kasarmin kampusalueella liikkuvat henkilöt tietoisia kampusravintoloiden suuntautumisesta kohti kestävää kehitystä ja millainen merkitys sillä on asiakkaille. Tutkimuksen suoritimme kyselytutkimuksena. Kyselyyn vastasi 145 Kasarmin kampuksella liikkuvaa ihmistä.
Ruokalistan muokkaus osoittautui haastavaksi, koska jopa tavarantoimittajan oli vaikea tietää etukäteen tuotteiden tarkkaa alkuperää. Hintaeroja vertailtaessa kävi todeksi se, että luomutuotteiden käyttö lisää hieman lounaan annoshintaa. Kyselytutkimuksen tulokset olivat ristiriitaisia, mutta niiden perusteella voi sanoa, että vihreät arvot ovat vastaajien mielestä tärkeitä ja he toivovat kampuksen ravintoloiden tuovan niitä esille nykyistä enemmän.
Tehtävämme oli muokata Ravintola Tallin ruokalista Joutsenmerkki-teeman mukaiseksi. Listalla tuli olla mahdollisimman paljon luomu- ja lähiruokaa. Lisäksi laskimme tavallisen ja luomuruoan hintaeroja. Ravintola Tallin toimeksiannosta selvitimme myös, ovatko kampusravintolapalvelut asiakkaiden mielestä oikealla tiellä korostaessaan vihreitä arvoja ja kannattaako tätä linjaa jatkaa. Tarkoituksena oli myös tutkia, ovatko Kasarmin kampusalueella liikkuvat henkilöt tietoisia kampusravintoloiden suuntautumisesta kohti kestävää kehitystä ja millainen merkitys sillä on asiakkaille. Tutkimuksen suoritimme kyselytutkimuksena. Kyselyyn vastasi 145 Kasarmin kampuksella liikkuvaa ihmistä.
Ruokalistan muokkaus osoittautui haastavaksi, koska jopa tavarantoimittajan oli vaikea tietää etukäteen tuotteiden tarkkaa alkuperää. Hintaeroja vertailtaessa kävi todeksi se, että luomutuotteiden käyttö lisää hieman lounaan annoshintaa. Kyselytutkimuksen tulokset olivat ristiriitaisia, mutta niiden perusteella voi sanoa, että vihreät arvot ovat vastaajien mielestä tärkeitä ja he toivovat kampuksen ravintoloiden tuovan niitä esille nykyistä enemmän.