Häätapahtuman suunnittelu ja toteutus : case: sadonkorjuuhäät
Rönkä, Johanna; Sipinen, Viivi (2015)
Rönkä, Johanna
Sipinen, Viivi
Savonia-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112417434
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112417434
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö käsitteli toimeksiantajiemme häätapahtuman suunnittelua ja toteutusta. Häätapahtuman ajankohta oli 12.9.2015. Työ oli toiminnallinen. Lähtökohtana työssämme oli asiakaslähtöisyys. Tavoitteena oli luoda häät, jotka vastasivat asiakkaan toiveita ja takasivat stressittömän juhlapäivän sekä morsiamelle että sulhaselle.
Opinnäytetyössä käsiteltiin toiminnallisen opinnäytetyön teoriaa ja tutkimusmenetelmien teoriaa myöhemmin opinnäytetyössä läpikäytyä hääparin haastattelua ja palautekyselyä varten. Ennen tapahtumaprojektin raportointia läpi käytiin tapahtumasuunnittelun teoriaa sekä hääperinteitä Suomessa. Opinnäytetyössä käsiteltiin teoriaa häihin liittyvästä ruoka- ja juomatarjoilusta. Teoria osuuden jälkeen käsiteltiin häätapahtuman suunnitteluprosessin vaiheita mukaan lukien hääparin haastattelu, jonka pohjalta tapahtuman suunnittelu aloitettiin. Lisäksi raportoitiin tapahtumaprojektin eri osa-alueet: SWOT-analyysi tapahtumasta, ruoka- ja juomatarjoilun suunnittelu, tila- ja laitevuokrat sekä tilasuunnitelma, vieraiden majoittuminen ja tapahtuman budjetointi.
Tapahtuman toteutukseen raportoitiin tapahtuman esivalmistelut, tapahtumapaikan rakentaminen ja somistus, ohjelma sekä tapahtuman purkaminen. Tapahtuman jälkeen saatu palaute käytiin läpi ja lopuksi arvioitiin asetettujen tavoitteiden täyttymistä ja tapahtuman onnistumista. Pohdintaosiossa päädyttiin lopputulokseen tapahtuman järjestämisen vaativuudesta. Pohdinnassa eriteltiin tapahtuman eri osa-alueiden järjestelyn onnistumista. Ruokatarjoilun järjestäminen suurelle vierasmäärälle huomattiin hyvin vaativaksi ja hankalaksi prosessiksi, etenkin kokemattomalle järjestäjälle. Lopulta tapahtuma nähtiin onnistuneena, sillä vieraille ja hääparille jäi tapahtumasta hyvä mieli - sehän oli kaikkein tärkeintä.
Opinnäytetyössä käsiteltiin toiminnallisen opinnäytetyön teoriaa ja tutkimusmenetelmien teoriaa myöhemmin opinnäytetyössä läpikäytyä hääparin haastattelua ja palautekyselyä varten. Ennen tapahtumaprojektin raportointia läpi käytiin tapahtumasuunnittelun teoriaa sekä hääperinteitä Suomessa. Opinnäytetyössä käsiteltiin teoriaa häihin liittyvästä ruoka- ja juomatarjoilusta. Teoria osuuden jälkeen käsiteltiin häätapahtuman suunnitteluprosessin vaiheita mukaan lukien hääparin haastattelu, jonka pohjalta tapahtuman suunnittelu aloitettiin. Lisäksi raportoitiin tapahtumaprojektin eri osa-alueet: SWOT-analyysi tapahtumasta, ruoka- ja juomatarjoilun suunnittelu, tila- ja laitevuokrat sekä tilasuunnitelma, vieraiden majoittuminen ja tapahtuman budjetointi.
Tapahtuman toteutukseen raportoitiin tapahtuman esivalmistelut, tapahtumapaikan rakentaminen ja somistus, ohjelma sekä tapahtuman purkaminen. Tapahtuman jälkeen saatu palaute käytiin läpi ja lopuksi arvioitiin asetettujen tavoitteiden täyttymistä ja tapahtuman onnistumista. Pohdintaosiossa päädyttiin lopputulokseen tapahtuman järjestämisen vaativuudesta. Pohdinnassa eriteltiin tapahtuman eri osa-alueiden järjestelyn onnistumista. Ruokatarjoilun järjestäminen suurelle vierasmäärälle huomattiin hyvin vaativaksi ja hankalaksi prosessiksi, etenkin kokemattomalle järjestäjälle. Lopulta tapahtuma nähtiin onnistuneena, sillä vieraille ja hääparille jäi tapahtumasta hyvä mieli - sehän oli kaikkein tärkeintä.