Verkkokurssi henkilöstöravintolan henkilökunnan erityisruokavalio-osaamisen kehittämiseen
Kielinen, Anu (2021)
Kielinen, Anu
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021122090245
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021122090245
Tiivistelmä
Toimeksiantaja toivoi opinnäytetyön kehittämistyönä heille suunniteltua ja kohdennettua verkkokurssia erityisruokavalioista. Kurssissa keskityttiin vain yleisimpiin ruoka-aine allergioihin ja erityisruokavalioihin, jotka toimeksiantajan ammattikeittiössä tulisi tietää. Verkkokurssissa ei käsitelty erityisruokavalioita, jotka liittyvät asiakkaan uskonnollisiin vakaumuksiin tai eettisyyteen vaan ainoastaan terveydellistä haittaa aiheuttaviin tekijöihin.
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella Atrian Suomen Oyj:n henkilöstöravintoiloissa käytettävä verkkokurssi auttamaan pitämään ruokapalvelutyöntekijöiden erityisruokavalio-osaamista yllä ja tukemaan uusien työntekijöiden tietämystä töiden alkaessa. Työn tavoitteena oli suunnitella verkkokurssi, joka vastaa toimeksiantajan tarpeita ja toiveita.
Työ aloitettiin tutkimalla jo Atrialle tehtyjä verkkokursseja ja keskustelemalla toimeksiantajan kanssa työn toiveista. Verkkokurssiin aiheiksi päätyi käsittelyyn yleisimmät allergeenit ja erityisruokavaliot, jotka henkilöstöruokalassa työskentelevän tulisi ainakin tietää. Verkkokurssi toteutettiin Apprix builder -ohjelmalla, jota käytetään yrityksessä myös muiden verkkokurssien luontiin.
Toimeksiantaja hyötyi työstä. Toimeksiantaja sai valmiin verkkokurssin, jota voi jatkossa hyödyntää sellaisenaan tai muokata haluamallaan tavalla palvelemaan sen hetken tarpeita.
Verkkokurssista tehtiin toimeksiantajan toiveiden mukainen ja palaute siitä oli pääsääntöisesti hyvää. Kurssiin olivat tyytyväisiä niin toimeksiantaja kuin sen käyttäjätkin.
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella Atrian Suomen Oyj:n henkilöstöravintoiloissa käytettävä verkkokurssi auttamaan pitämään ruokapalvelutyöntekijöiden erityisruokavalio-osaamista yllä ja tukemaan uusien työntekijöiden tietämystä töiden alkaessa. Työn tavoitteena oli suunnitella verkkokurssi, joka vastaa toimeksiantajan tarpeita ja toiveita.
Työ aloitettiin tutkimalla jo Atrialle tehtyjä verkkokursseja ja keskustelemalla toimeksiantajan kanssa työn toiveista. Verkkokurssiin aiheiksi päätyi käsittelyyn yleisimmät allergeenit ja erityisruokavaliot, jotka henkilöstöruokalassa työskentelevän tulisi ainakin tietää. Verkkokurssi toteutettiin Apprix builder -ohjelmalla, jota käytetään yrityksessä myös muiden verkkokurssien luontiin.
Toimeksiantaja hyötyi työstä. Toimeksiantaja sai valmiin verkkokurssin, jota voi jatkossa hyödyntää sellaisenaan tai muokata haluamallaan tavalla palvelemaan sen hetken tarpeita.
Verkkokurssista tehtiin toimeksiantajan toiveiden mukainen ja palaute siitä oli pääsääntöisesti hyvää. Kurssiin olivat tyytyväisiä niin toimeksiantaja kuin sen käyttäjätkin.