Vastuullisen henkilöstöjohtamisen kehittäminen Leijona catering Oy:ssä
Kunnari, Jarmo (2023)
Kunnari, Jarmo
2023
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121236552
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121236552
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli vastuullisen johtamisen kehittäminen vuoropäällikköjen työssä opinnäytetyön toimeksiantajana toimineessa Leijona Catering Oy:ssä. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa yhdessä vuoropäällikköjen kanssa vastuullisen johtamisen haasteisiin vastaavia toimenpiteitä. Näillä varmistetaan vastuullinen johtaminen tilanteissa, jossa työntekijöiden saatavuus on käynyt yhä haasteellisemmaksi. Kehittämistoimenpiteillä voidaan siten parantaa Leijona Catering Oy:n ravintoloissa vastuullista johtamista. Tämä edistää samalla yrityksen maineen, työnantajamielikuvan ja työntekijöiden saatavuuden positiivista kehityssuuntaa.
Leijona Catering Oy toimii Puolustusvoimien, Rikosseuraamuslaitoksen ja valtion asiakkuuksien ravintoloissa. Ravintoloita on 54 ja henkilökuntaa yli 500. Työntekijöistä suurin osa on vakituisia työntekijöitä (n. 95%).
Opinnäytetyö toteutettiin toimintatutkimuksena. Tutkimusmenetelmänä käytettiin työpajamenetelmää. Työpajoihin osallistettiin Leijona Catering Oy:n pohjoisen alueen ravintoloiden vuoropäälliköt: kahdeksasta ravintolasta 12 henkilöä. Työpajat toteutettiin kahtena työpajana kevään 2023 aikana. Ensimmäisessä työpajassa selvitettiin mikä on vastuullisen johtamisen lähtötilanne ja kehitettävät kohteet. Toisessa työpajassa sovittiin kehitettävät kohteet ja niiden käytäntöön vienti. kolmannessa työpajassa tarkasteltiin tuloksia kehitystoimenpiteistä ja pohdittiin jatkotoimenpiteitä.
Yksi tärkeä opinnäytetyön vastuulliseen johtamiseen liittyvä tulos koskee viestintää ja tiedonkulun kehittämistä. Toisena tuloksena oli ravintolan tavoitteiden ja tulosten läpikäynnin kehittäminen. Kolmantena opinnäytetyön tuloksena oli itseohjautuvuuden lisääntyminen kokkien työssä.
Leijona Catering Oy toimii Puolustusvoimien, Rikosseuraamuslaitoksen ja valtion asiakkuuksien ravintoloissa. Ravintoloita on 54 ja henkilökuntaa yli 500. Työntekijöistä suurin osa on vakituisia työntekijöitä (n. 95%).
Opinnäytetyö toteutettiin toimintatutkimuksena. Tutkimusmenetelmänä käytettiin työpajamenetelmää. Työpajoihin osallistettiin Leijona Catering Oy:n pohjoisen alueen ravintoloiden vuoropäälliköt: kahdeksasta ravintolasta 12 henkilöä. Työpajat toteutettiin kahtena työpajana kevään 2023 aikana. Ensimmäisessä työpajassa selvitettiin mikä on vastuullisen johtamisen lähtötilanne ja kehitettävät kohteet. Toisessa työpajassa sovittiin kehitettävät kohteet ja niiden käytäntöön vienti. kolmannessa työpajassa tarkasteltiin tuloksia kehitystoimenpiteistä ja pohdittiin jatkotoimenpiteitä.
Yksi tärkeä opinnäytetyön vastuulliseen johtamiseen liittyvä tulos koskee viestintää ja tiedonkulun kehittämistä. Toisena tuloksena oli ravintolan tavoitteiden ja tulosten läpikäynnin kehittäminen. Kolmantena opinnäytetyön tuloksena oli itseohjautuvuuden lisääntyminen kokkien työssä.