Herajuoman markkinatutkimuskysely
Aslan, Dilan (2024)
Aslan, Dilan
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202404096101
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202404096101
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tehtiin markkinatutkimuskysely, jonka avulla selvitettiin asiakkaiden toiveita ja ostopotentiaalia herajuomasta. Työn tuloksia voidaan hyödyntää toimeksiantajayrityksen uuden herajuomatuotteen kehittämisessä.
Hera sisältää paljon erilaisia proteiineja, joilla on erilaisia terveysvaikutuksia. Juuston valmistuksessa syntyy noin 90 prosenttia heraa ja tälle ylijäämä heralle etsitään uusia käyttökohteita, kuten herajuomia. Maito sisältää 90 prosenttia heraa ja heraproteiini on urheilijoiden suosima lisäravinne ja heraa käytetään auttamaan lihasten kasvussa ja sitä käytetään myös äidinmaidonkorvikkeiden valmistuksessa. Suuren laktoosipitoisuuden takia hera käytetään myös laktoosin valmistuksessa.
Työn tavoitteena oli tutustua heraan ja herajuoman kehitykseen sekä tehdä toimeksiantaja yritykselle herajuomasta markkinatutkimuskysely. Tässä opinnäytetyössä tutkitaan herajuoman valmistusta, koostumusta ja terveysvaikutuksia. Herajuoma on hyvä kalsiumin ja proteiinin lähde ja on suosittu ravintolisä urheilijoille. Teoria osuuden lisäksi työssä tehdään markkinatutkimuskysely potentiaaliselle herajuoman ostajalle.
Tutkimustuloksina käy ilmi että, herajuoman käyttö ei ole yleistä mutta ihmiset ovat valmis kokeilemaan ja ostamaan. Lisäksi herajuoman potentiaalisten asiakkaiden maku- ja hintatoiveita saatiin selville kyselyn avulla. Tuloksena voidaan sanoa että, markkinatutkimus kyselyiden avulla tuotteen tunnettavuus kasvaa enemmän.
Hera sisältää paljon erilaisia proteiineja, joilla on erilaisia terveysvaikutuksia. Juuston valmistuksessa syntyy noin 90 prosenttia heraa ja tälle ylijäämä heralle etsitään uusia käyttökohteita, kuten herajuomia. Maito sisältää 90 prosenttia heraa ja heraproteiini on urheilijoiden suosima lisäravinne ja heraa käytetään auttamaan lihasten kasvussa ja sitä käytetään myös äidinmaidonkorvikkeiden valmistuksessa. Suuren laktoosipitoisuuden takia hera käytetään myös laktoosin valmistuksessa.
Työn tavoitteena oli tutustua heraan ja herajuoman kehitykseen sekä tehdä toimeksiantaja yritykselle herajuomasta markkinatutkimuskysely. Tässä opinnäytetyössä tutkitaan herajuoman valmistusta, koostumusta ja terveysvaikutuksia. Herajuoma on hyvä kalsiumin ja proteiinin lähde ja on suosittu ravintolisä urheilijoille. Teoria osuuden lisäksi työssä tehdään markkinatutkimuskysely potentiaaliselle herajuoman ostajalle.
Tutkimustuloksina käy ilmi että, herajuoman käyttö ei ole yleistä mutta ihmiset ovat valmis kokeilemaan ja ostamaan. Lisäksi herajuoman potentiaalisten asiakkaiden maku- ja hintatoiveita saatiin selville kyselyn avulla. Tuloksena voidaan sanoa että, markkinatutkimus kyselyiden avulla tuotteen tunnettavuus kasvaa enemmän.