Työhön perehdyttäminen : kohteena Birka Paradisen ravintolaosasto
Valonen, Johanna (2010)
Lataukset:
Valonen, Johanna
Turun ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005129040
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201005129040
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tutustuttiin perehdytykseen käsitteenä. Tutkimusteemaa lähestyttiin valmiiden perehdyttämismallien- ja teorioiden sekä oppimisteorioiden kautta tutkimusotteen ollessa laadullinen. Tutkimusaineisto kerättiin haastattelemalla henkilöitä, jotka ovat vastuussa perehdyttämisestä Birka Paradisella. Tutkimusaineisto analysoitiin sisällönanalyysillä.
Työ tehtiin Birka Linen Paradise- risteilijän ravintolaosaston tilauksesta ja sen tarkoituksena oli kuvata, miten perehdytys tällä hetkellä toteutetaan Birka Linen Paradise risteilijällä. Tehtävänä oli suunnitella uusi perehdyttämisprosessi joka soveltuu Birka Paradisen ravintolaosaston käyttöön. Suunnittelussa otettiin huomioon risteilijän asettamat vaatimukset ja erityistarpeet ja prosessi suunniteltiin joustavaksi käytettäväksi erilaisissa tilanteissa. Tavoitteena oli helpottaa sekä uusien, että vanhojen työntekijöiden perehdytystä työhön.
Perehdytyksellä tarkoitetaan keinoja, joilla uusi tulokas tutustutetaan itse yritykseen sekä työhön jota hän tulee tekemään, siis kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen tavat, ihmiset ja työnsä sekä siihen liittyvät odotukset.
Tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista kyselyllä tai haastatteluilla selvittää ja seurata perehdytyksen kehittymistä ja vaikuttavuutta Birka Paradisen ravintolaosastolla. Haastatteluilla olisi mahdollista myös tutkia, kuinka perehdytys on saatu toimimaan tilanteissa joissa ajankäyttö on asettanut prosessille poikkeavia vaatimuksia, sekä miten perehdytys toimii eri satamien asettamien aikarajoitusten puitteissa. Tulevaisuudessa voisi tutkia myös sitä, miten perehdytyksen pohjan laajentaminen useammille vastuuhenkilöille on vaikuttanut työmotivaatioon ja työyhteisön hyvinvointiin.
Työ tehtiin Birka Linen Paradise- risteilijän ravintolaosaston tilauksesta ja sen tarkoituksena oli kuvata, miten perehdytys tällä hetkellä toteutetaan Birka Linen Paradise risteilijällä. Tehtävänä oli suunnitella uusi perehdyttämisprosessi joka soveltuu Birka Paradisen ravintolaosaston käyttöön. Suunnittelussa otettiin huomioon risteilijän asettamat vaatimukset ja erityistarpeet ja prosessi suunniteltiin joustavaksi käytettäväksi erilaisissa tilanteissa. Tavoitteena oli helpottaa sekä uusien, että vanhojen työntekijöiden perehdytystä työhön.
Perehdytyksellä tarkoitetaan keinoja, joilla uusi tulokas tutustutetaan itse yritykseen sekä työhön jota hän tulee tekemään, siis kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen tavat, ihmiset ja työnsä sekä siihen liittyvät odotukset.
Tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista kyselyllä tai haastatteluilla selvittää ja seurata perehdytyksen kehittymistä ja vaikuttavuutta Birka Paradisen ravintolaosastolla. Haastatteluilla olisi mahdollista myös tutkia, kuinka perehdytys on saatu toimimaan tilanteissa joissa ajankäyttö on asettanut prosessille poikkeavia vaatimuksia, sekä miten perehdytys toimii eri satamien asettamien aikarajoitusten puitteissa. Tulevaisuudessa voisi tutkia myös sitä, miten perehdytyksen pohjan laajentaminen useammille vastuuhenkilöille on vaikuttanut työmotivaatioon ja työyhteisön hyvinvointiin.