Jalasjärven kunnan henkilöstön työaikainen ruokailu ja sen kehittämismahdollisuudet
Keski-Kasari, Sinikka (2008-04-19)
Keski-Kasari, Sinikka
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2008-04-19
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa
henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1214375493-9
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1214375493-9
Tiivistelmä
Suurelle osalle työssäkäyviä, työaikainen ateriointi tapahtuu työpaikkaruokalassa. Työpaikkaruokailun tavoitteena onkin järjestää työntekijöille mahdollisuus nauttia terveellinen, ravitseva ja kohtuuhintainen ateria työn aikana. Työn tavoitteena oli tarkastella Jalasjärven kunnan henkilöstön työaikaista ateriointia. Lisäksi työssä pyrittiin selvittämään, miten työntekijät ovat huomioineet kunnan terveys- ja liikuntakampanjan. Työn avulla pyrittiin selvittämään myös henkilöstön toiveita työpaikkaruokailun järjestämisestä. Tutkimuksessa käytettiin määrällistä tutkimusotetta. Tietoa hankittiin kyselyllä, joka lähetettiin sähköpostilla 343:lle kunnan vakituisessa työsuhteessa oleville henkilöille. Vastauksia kertyi 94 kappaletta. Vastausprosentiksi muodostui 27,4. Kyselyn tulokset osoittivat, että ne työntekijät, jotka kunnan järjestämää ruokapalvelua käyttivät, olivat melko tyytyväisiä. Muutoksia he halusivat lähinnä monipuolisuuteen ja valikoimaan. Erilaisia vaihtoehtoja, kuten kevytlounas ja salaattilounas, toivottiin lisää. Toisaalta kunnan terveys- ja liikuntakampanjalla ei ollut suurta vaikutusta ruokailutottumusten muutoksen aloittavana tekijänä. Työn tuloksia käytetään kunnan ruokapalvelujen työpaikkaruokailun suunnittelussa ja toiminnan kehittämisessä. Nykyisten ruokailijoiden tyytyväisenä pitämisen lisäksi olisi tärkeää saada lisää työntekijöitä kiinnostumaan työpaikkaruokailun terveellisistä mahdollisuuksista.