Prosessin optimointi ja työohjeen laadinta
Pennanen, Ella (2020)
Pennanen, Ella
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020061118404
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020061118404
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Atria Suomi Oy. Tämän työn tavoitteena oli optimoida uusien paneroitujen lihatuotteiden prosessin vaiheet ja luoda prosessista työohjeistus tuotannon työntekijöille. Uusia tuotteita varten yritykseen hankittiin uusi laite, joka tuli osaksi panerointilinjastoa. Uuden laitteen avulla paneroinnista oli mahdollista saada paksu ja kotitekoisen näköinen.
Työn teoriaosuudessa käsiteltiin paneroituja tuotteita yleisesti, panerointiprosessin vaiheita ja erilaisia panerointityyppejä. Lisäksi tarkasteltiin lyhyesti paneroitujen tuotteiden kuluttamista ja markkinointia. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös perehdyttämiseen liittyviä vaatimuksia ja malleja sekä työohjeiden koostamista.
Työn toiminnallinen osuus koostui tuotannon koeajoista ja niistä saatujen tuloksien tarkastelusta. Tuotannon koeajoissa tutkittiin linjaston toimintaa ja laitteiden säätöjen vaikutuksia lopputuotteeseen. Koeajojen tavoitteena oli saada tuotteen paneeraus vastaamaan tavoiteltua lopputulosta.
Työn tuloksena prosessi saatiin optimoitua niin, että lopputuote vastasi tavoiteltua. Prosessin suurin haaste oli saada tuotteeseen tarpeeksi paksu paneeraus, minkä vuoksi koeajoissa keskityttiin suurimmaksi osaksi sen osa-alueen parantamiseen. Tuotannon koeajojen tuloksien pohjalta valmiista prosessista luotiin ”Valmistajan käsikirja” -niminen työohje tuotannon työntekijöille. Työohjeesta tehtiin tavallista kattavampi materiaali, sillä uusien tuotteiden valmistukseen liittyi monia laatuun vaikuttavia yksityiskohtia
Opinnäytetyön liitteet ovat salassa pidettävää materiaalia.
Työn teoriaosuudessa käsiteltiin paneroituja tuotteita yleisesti, panerointiprosessin vaiheita ja erilaisia panerointityyppejä. Lisäksi tarkasteltiin lyhyesti paneroitujen tuotteiden kuluttamista ja markkinointia. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös perehdyttämiseen liittyviä vaatimuksia ja malleja sekä työohjeiden koostamista.
Työn toiminnallinen osuus koostui tuotannon koeajoista ja niistä saatujen tuloksien tarkastelusta. Tuotannon koeajoissa tutkittiin linjaston toimintaa ja laitteiden säätöjen vaikutuksia lopputuotteeseen. Koeajojen tavoitteena oli saada tuotteen paneeraus vastaamaan tavoiteltua lopputulosta.
Työn tuloksena prosessi saatiin optimoitua niin, että lopputuote vastasi tavoiteltua. Prosessin suurin haaste oli saada tuotteeseen tarpeeksi paksu paneeraus, minkä vuoksi koeajoissa keskityttiin suurimmaksi osaksi sen osa-alueen parantamiseen. Tuotannon koeajojen tuloksien pohjalta valmiista prosessista luotiin ”Valmistajan käsikirja” -niminen työohje tuotannon työntekijöille. Työohjeesta tehtiin tavallista kattavampi materiaali, sillä uusien tuotteiden valmistukseen liittyi monia laatuun vaikuttavia yksityiskohtia
Opinnäytetyön liitteet ovat salassa pidettävää materiaalia.