- Selaus nimekkeen mukaan Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Viitteet 11055-11074 / 15711
-
Ruoan verkkokauppa Suomessa : nykytila ja tulevaisuudennäkymät
(2022)Aiemmin vähäisellä käytöllä ollut ruoan verkkokauppa kasvoi poikkeustilanteen myötä enemmän kuin odotettiin. Aihe kiinnosti sen ajankohtaisuuden takia. Tavoitteena oli selvittää mikä oli ruoan verkkokaupan nykytilanne, sen ... -
Ruoansulatuskanavan tähystystutkimukset Keski-Suomen seututerveyskeskuksessa
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2018)Kolonoskopia- ja gastroskopia -tutkimukset ovat ensisijaisia tutkimuksia useissa maha-suolikanavan oireissa. Suomessa tehdään vuosittain noin 100 000 kappaletta kumpaakin. Tulehduksellisten suolistosairauksien määrä on ... -
Ruoka-artesaanina Suomessa - liikeideasta kannattavaksi tuotteeksi
(2021)Artesaaniruoka on lähellä tuotetuista kotimaisista raaka-aineista käsityönä valmistettuja elintarvikkeita. Artesaaniruoan kysyntä on jatkuvassa kasvussa meillä ja maailmalla arvostetaan Suomalaisten elintarvikkeiden ... -
Ruokaa vai ravitsemushoitoa? : iäkkäiden ravitsemusselvitys Keljon vanhainkodissa
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2008)Työn tarkoituksena oli kuvata iäkkäiden asukkaiden ruokailua ja ravitsemushoidon toteutumista Keljon vanhainkodissa Jyväskylässä. Laskemalla asukkaiden keskimääräisen energian ja ravintoaineiden saannin, selvitimme täyttyvätkö ... -
”Ruokaa vai roskaa” : Mitä John Smith Rock Festivaaleilla halutaan syödä?
(2020)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, mitä asiakkaat haluavat syödä John Smith Rock Festivaaleilla vuonna 2020. Tavoitteena oli selvittää, mitkä tekijät ovat asiakkaille tärkeimpiä heidän ruokaillessaan kyseisessä ... -
Ruokahuollon järjestäminen Naisten Salibandyn A-maajoukkueelle MM-kisoissa 2011
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2013)Toimin 3.12.–12.12.2011 Suomen Naisten Salibandyn A-maajoukkueen kokkina Salibandyn MM-kisoissa Sveitsissä. Toimeksiantajanani toimii siis Salibandyliigan Naisten A-maajoukkue. Tehtävänäni oli suunnitella kilpailujen ajaksi ... -
Ruokahävikin hallinta ravintola-alalla: Case Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ravintolatoiminta
(2021)Ruokahävikin muodostuminen on kestämätöntä ympäristön, yhteiskunnan kuin talouden näkökulmasta. Ravintola-alalla ruokahävikin hallinta on keino vähentää toiminnasta syntyvää ympäristökuormitusta sekä parantaa yritysten ... -
Ruokahävikin tuotteistaminen osana liiketoimintaa: Case: hävikkibanaanien tuotteistaminen
(2021)Kehittämistyöhön pohjautuvassa tutkimuksessa tarkoituksena oli tarkastella ruokajärjestelmän kestävyyttä yritys- ja tuotekehityksen näkökulmista etsien vastausta siihen, kuinka yritykset voivat tuotteistamisen ja ... -
Ruokailu yläkoulussa : opettajan etu vai velvollisuus?
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2013)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, ruokailevatko yläkoulujen opettajat oppilaidensa kanssa samassa pöydässä ja vaikuttaako opettajan läsnäolo oppilaiden käytökseen. Kysely tehtiin Jyväskylän kaupungin kahden ... -
Ruokailupaikan valintaperusteet eläkeläisten ryhmämatkoilla
(Jyväskylän ammattikorkeakouluJAMK University of Applied Sciences, pv.kk.2007)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, olisiko olemassa bussilla matkustavia ryhmiä, joista olisi tulevaisuudessa potentiaaliseksi asiakkaaksi toimeksiantajan ravintoloille. Lisäksi työn tarkoituksena oli selvittää, mitkä ... -
Ruokakasvatuksesta hyvinvointia : Alakoululaisten makukoulu
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2013)Opinnäytetyö käsitteli lasten hyvinvointia ja ruokakasvatusta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuoda ruokakasvatuksen tärkeys esille alakouluissa ja saada koulut kiinnostumaan lasten ruokakasvatuksen toteuttamisesta. ... -
Ruokakasvatus ja ekologisuus lapsiperheiden arjessa
(2019)Opinnäytetyössä selvitettiin lapsiperheiden ruokakasvatusta ja ekologisuutta jokapäiväisessä arjessa. Työn tavoitteena oli selvittää, miten ruokakasvatus ja ekologisuus ymmärretään ja miten ne ilmenevät perheiden arjessa ... -
Ruokakasvatus ja sen haasteet päiväkodissa
(2021)Opinnäytetyön tarkoituksena oli edistää lasten terveyttä ja hyvinvointia sekä osallisuutta ja tätä kautta tavoitella terveempää yhteiskuntaa. Tavoitteena oli auttaa varhaiskasvattajia ymmärtämään ruokakasvatus-käsitettä ... -
Ruokakasvatus kouluruokailussa
(2020)Opinnäytetyössä kartoitettiin, miten kouluruokailuun kytkeytyvästä ruokakasvatuksesta saadaan systemaattista. Työn tavoitteena oli tuottaa toimintamalli, jonka avulla kouluruokailuun kytkeytyvää ruokakasvatusta ohjataan ... -
Ruokakasveja viherseinään
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2012)Opinnäytetyö oli kehitystyö, jonka tavoitteena oli kehittää työn tilanneelle Fresh Effect Oy:lle ruokakasveja tuottava vesiviljelyjärjestelmä heidän valmistamastaan ja myymästään viherseinästä. Työ alkoi keväällä 2012 ja ... -
Ruokalista - keittiön sydän
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2016)Ruokalista on ruokaa tuottavan yksikön sydän, sillä se vaikuttaa kaikkiin prosesseihin keittiössä. Ruokalistasuunnitteluun vaikuttavat asiakkaiden kohderyhmä, heidän toiveensa ja ruokamieltymyksensä sekä vaihtelu, ruoan ... -
Ruokalistasuunnitteluun vaikuttavat tekijät : Suomen Punaisen Ristin kenttäkeittiö
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2016)Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia ja selvittää Suomen Punaisen Ristin kenttäkeittiön ruokalistasuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä ja niiden avulla suunnitella kahden viikon ruokalistamalli. Tarkoituksena oli myös ... -
Ruokamanagerointi osana liiketoiminnan kehittämistä
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2017)Opinnäytetyön tavoite on ollut tuottaa tietoa manageroinnista osana liiketoiminnan kehitystä. Tutkimuksella oli tarkoitus tutkia, miten managerointi voidaan tuoda alku- ja pien- elintarviketuotannon kehitykseen mukaan ja ... -
Ruokamatkalle Keski-Suomeen : Elämyksellisyys osana ruokamatkailua
(2020)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ja tuoda esille ne elementit, joilla saataisiin lisättyä Keski-Suomen ruokamatkailun- ja ruokamatkailutuotteiden tunnettavuutta ja löytää ne elementit, joilla kuluttajien tarpeet ja ... -
Ruokamuistoja Oulujokilaaksosta
(Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2014)Palvelujen tuottajat etsivät uusia tapoja tuottaa asiakaspalvelua. Elämyksellisen palvelun tuottaminen voi tapahtua vetoamalla ihmisten muistoihin tai luomalla heille uusia muistoja. Opinnäytetyössä selvitettiin ruokamuistojen ...