"ruokavaliot" - Selaus asiasanan mukaan Oulun ammattikorkeakoulu

    • GI- ja karppausruokaleipien kysyntä ja tarjonta 

      Myllyselkä, Hannele (2011)
      Työn taustalla on nimettömänä pysyttelevän leipomon kiinnostus yleistyviin vähähiilihydraattisiin ruokavalioihin. Sadassa vuodessa leivän kulutus on laskenut kolmannekseen ja terveyteen liittyvät tutkimukset ovat olleet ...
      Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
    • Ravinto- ja kuntoilusovelluksen suunnitteleminen 

      Korteniemi, Niko (2021)
      Nykyään oikeanlaisen ravinnon ja kuntoilun suunnittelu voi olla ylivoimaista, kun otetaan huomioon, kuinka paljon tietoa on saatavilla. Monet eri lähteet kertovat vain keskimääräisen määrän, kuinka paljon kaloreita tai ...
    • Suolistosyöpää sairastavan potilaan hyvinvointia tukeva ravitsemusohjaus 

      Niemelä, Fiia (2022)
      Suolistosyövän ilmaantuvuus kasvaa länsimaissa. Yhdeksi selittäväksi tekijäksi on arvioitu länsimaissa tyypillinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti tunnetusti syöpää aiheuttavia ruoka-aineita. Sekä syöpää että erityisesti ...
    • Syöpään sairastuneen lapsen ravitsemus - Opas vanhemmille 

      Anttila, Miitta; Trög, Heli (2020)
      Syöpään sairastuneen lapsen ravitsemustila on usein heikko, johtuen sairauden aiheuttamista oireista ja hoitojen sivuvaikutuksista. Ruoka ei maistu, ja vanhemmat voivat kokea olonsa neuvottomiksi. Vaikeassa tilanteessa ...
    • Tenavien terveydeksi - opas leikki-ikäisten lasten ravitsemuksesta perhepäivähoitajille 

      Anttila, Marjo (Oulun seudun ammattikorkeakoulu, 2012)
      Suomalaisten lasten ja nuorten ylipaino sekä diabetes ovat lisääntyneet. Varhaislapsuu-den ruokavaliolla on suuri merkitys terveellisten ruokatottumusten omaksumisessa. Lapsi viettää perhepäivähoidossa jopa kolmasosan ...