amerikkalainen a'la carte-lista
käyhkö, anne-mari; tiainen, pinja (2011)
käyhkö, anne-mari
tiainen, pinja
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104074028
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104074028
Tiivistelmä
Työmme tarkoituksena oli tehdä amerikkalainen a’la carte lista Ravintola Talliin. Aloitimme työmme niin, että etsimme amerikkalaistyylisiä reseptejä, joista lopuksi valitsimme keittiömestari Jukka-Pekka Riipisen kanssa mielestämme parhaimmat. Aloitimme tuotekehityksen lokakuussa 2010, joka kesti helmikuuhun 2011 saakka. Tässä ajassa testasimme ja kehittelimme kaikki listalle tulevat reseptit monta kertaa, jonka tuloksena sekä Tallin henkilökunta että me itse olimme tyytyväisiä lopputuloksiin.
Tuotekehityksen jälkeen vakioimme kaikki reseptit ja ateriakokonaisuudet Aromille, ja liitimme niihin valokuvat, jotta opiskelijoiden ja Tallin henkilökunnan on helppo ja nopea valmistaa annokset reseptien pohjalta.
Laskimme tuotteille hinnat Aromista saatujen tulosteiden pohjalta ja keittiömestarin määrittelemien ka-teprosenttien mukaan. Suunnittelimme myös erilaisia menukokonaisuuksia, joille laskimme hinnat.
Tuotteiden arvioinnissa oli tarkoitus käyttää aistinvaraista arviointia, tarkemmin sanottuna kuluttajaraa-tia. Huomasimme kuitenkin työn edetessä, että tätä oli käytännössä liian hankala toteuttaa, koska kulut-tajaraatiin kuuluu kymmeniä henkilöitä, joita meidän ei ollut käytännössä mahdollista saada jokaiselle kokeilukerralle. Olimme myös suunnitelleet raadille arviointilomakkeet, mutta sekään suunnitelma ei käytännössä toiminut. Lopulliseksi arviointimenetelmäksi muodostui suullinen arviointi/palaute, jota saimme pääasiassa kolmelta eri henkilöltä.
Lopulliselle a’la carte -listalle valittiin alkuruuiksi friteeratut muikut, cheddarjuustokeitto, Cobb-salaatti sekä paprikaiset liharullat. Pääruuiksi valittiin Cajun-maustettu lohi, entrecote, broilerin lehtipihvi, Cobb-salaatti sekä kasvis-, ja lihahampurilainen kahdella eri sämpylävaihtoehdolla. Lista on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2011.
Tuotekehityksen jälkeen vakioimme kaikki reseptit ja ateriakokonaisuudet Aromille, ja liitimme niihin valokuvat, jotta opiskelijoiden ja Tallin henkilökunnan on helppo ja nopea valmistaa annokset reseptien pohjalta.
Laskimme tuotteille hinnat Aromista saatujen tulosteiden pohjalta ja keittiömestarin määrittelemien ka-teprosenttien mukaan. Suunnittelimme myös erilaisia menukokonaisuuksia, joille laskimme hinnat.
Tuotteiden arvioinnissa oli tarkoitus käyttää aistinvaraista arviointia, tarkemmin sanottuna kuluttajaraa-tia. Huomasimme kuitenkin työn edetessä, että tätä oli käytännössä liian hankala toteuttaa, koska kulut-tajaraatiin kuuluu kymmeniä henkilöitä, joita meidän ei ollut käytännössä mahdollista saada jokaiselle kokeilukerralle. Olimme myös suunnitelleet raadille arviointilomakkeet, mutta sekään suunnitelma ei käytännössä toiminut. Lopulliseksi arviointimenetelmäksi muodostui suullinen arviointi/palaute, jota saimme pääasiassa kolmelta eri henkilöltä.
Lopulliselle a’la carte -listalle valittiin alkuruuiksi friteeratut muikut, cheddarjuustokeitto, Cobb-salaatti sekä paprikaiset liharullat. Pääruuiksi valittiin Cajun-maustettu lohi, entrecote, broilerin lehtipihvi, Cobb-salaatti sekä kasvis-, ja lihahampurilainen kahdella eri sämpylävaihtoehdolla. Lista on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2011.