Liiketoimintasuunnitelman laatiminen perustettavaan lounasravintolaan
Mellanen, Satu (2012)
Mellanen, Satu
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121819955
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012121819955
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihealue on liiketoimintasuunnitelman laatiminen uuteen ravintola-alan yritykseen. Opinnäytetyön toimeksiantaja on yksityisyrittäjä Pasi Mellanen, jonka toiveiden ja ideoiden pohjalta tehtiin liiketoimintasuunnitelma lounasravintolaan. Opinnäytetyön pääasiallisena tarkoituksena on tehdä ravintolalle liiketoimintasuunnitelma sekä kannattavuuslaskelmat, jotka ovat tarkoitettu palvelemaan toimeksiantajan tulevaisuuden suunnitelmia.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on koostaa laaja ravintola-alan yrityksen perustamiseen tarvittava teoriapohja sekä osoittaa teoriapohjan käytännöllisyys laatimalla sen avulla liiketoimintasuunnitelma ravintola-alan yritykselle. Opinnäytetyö käsittelee ravintolan perustamiseen liittyviä asioita, kuten yritystoiminnan keskeisiä käsitteitä, liiketoimintasuunnitelman laatimiseen liittyvää tietoa, yrityksen strategisia ratkaisuja sekä erilaisia yritysmuotoja. Teorian tarkoituksena on antaa tukea ja mallia, kuinka tehdään toimiva liiketoimintasuunnitelma ja miten teoriassa käydyt asiat palvelevat tuotoksena syntyvän liiketoimintasuunnitelman kirjoittamista.
Varsinaisessa lounasravintolan liiketoimintasuunnitelmassa kerrotaan yrittäjän taustasta ja perustettavasta yrityk-sestä. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvataan muun muassa yrityksen liikeidea, erilaiset lähtökohta-analyysit, strategiset tavoitteet, tulevaisuuden näkymät ja visio sekä markkinointisuunnitelma ja riskien arviointi. Liiketoimintasuunnitelma oli toimeksiantajan mielestä onnistunut, ja siitä on hyötyä hänelle tulevaisuudessa.
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on koostaa laaja ravintola-alan yrityksen perustamiseen tarvittava teoriapohja sekä osoittaa teoriapohjan käytännöllisyys laatimalla sen avulla liiketoimintasuunnitelma ravintola-alan yritykselle. Opinnäytetyö käsittelee ravintolan perustamiseen liittyviä asioita, kuten yritystoiminnan keskeisiä käsitteitä, liiketoimintasuunnitelman laatimiseen liittyvää tietoa, yrityksen strategisia ratkaisuja sekä erilaisia yritysmuotoja. Teorian tarkoituksena on antaa tukea ja mallia, kuinka tehdään toimiva liiketoimintasuunnitelma ja miten teoriassa käydyt asiat palvelevat tuotoksena syntyvän liiketoimintasuunnitelman kirjoittamista.
Varsinaisessa lounasravintolan liiketoimintasuunnitelmassa kerrotaan yrittäjän taustasta ja perustettavasta yrityk-sestä. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvataan muun muassa yrityksen liikeidea, erilaiset lähtökohta-analyysit, strategiset tavoitteet, tulevaisuuden näkymät ja visio sekä markkinointisuunnitelma ja riskien arviointi. Liiketoimintasuunnitelma oli toimeksiantajan mielestä onnistunut, ja siitä on hyötyä hänelle tulevaisuudessa.