Ravitsemuspalveluprosessin kehittäminen : Lahden Diakoniasäätiön Dila-kodit
Salonen, Eeva (2013)
Salonen, Eeva
Lahden ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060913591
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060913591
Tiivistelmä
Tämä ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyö on Lahden Diakoniasäätiölle tehty kehittämistyö. Lahden Diakonialaitos eli Dila tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä näiden alojen koulutusta. Laitosta ylläpitää ja hallinnoi Lahden Diakoniasäätiö.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää iäkkäiden ravitsemushoitoprosessia palvelulähtöisemmäksi. Työ on tehty yhteistyössä Dila-kotien palvelukotivastaavan kanssa. Työn tekijällä on kahdeksan vuoden kokemus yrityksen ylläpitämän oppilaitoksen ravitsemuksen lehtorina.
Palvelutilannetta tarkasteltiin teoreettisesti palvelun laadun näkökulmasta, jossa työntekijän asenne työhön on merkittävässä osassa. Tämän työn avulla huomattiin palvelutilanteen merkitys ruokailutilanteessa. Palveluprosessia kehitettiin luomalla ruokailutilanteen palveluprosessia kuvaava kaavio. Prosessikaavio helpottaa työntekijöitä viihtyisän ruokailutilanteen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää iäkkäiden ravitsemushoitoprosessia palvelulähtöisemmäksi. Työ on tehty yhteistyössä Dila-kotien palvelukotivastaavan kanssa. Työn tekijällä on kahdeksan vuoden kokemus yrityksen ylläpitämän oppilaitoksen ravitsemuksen lehtorina.
Palvelutilannetta tarkasteltiin teoreettisesti palvelun laadun näkökulmasta, jossa työntekijän asenne työhön on merkittävässä osassa. Tämän työn avulla huomattiin palvelutilanteen merkitys ruokailutilanteessa. Palveluprosessia kehitettiin luomalla ruokailutilanteen palveluprosessia kuvaava kaavio. Prosessikaavio helpottaa työntekijöitä viihtyisän ruokailutilanteen suunnittelussa ja toteutuksessa.