- Selaus nimekkeen mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Viitteet 6893-6912 / 9905
-
Ruoka-annosten 3D-mallintaminen valokuvamenetelmällä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)Opinnäytetyön tavoitteena oli ruoka-annosten 3D-mallintaminen valokuvamenetelmää käyttäen. Lisäksi tavoitteena oli dokumentoida menetelmä. Työ tehtiin Seinäjoen ammattikorkeakoululle ja työssä käytettiin SeAMK:n digikameraa ... -
Ruokaa metsästä
(Ilkka-Yhtymä, 2017) -
Ruokaa, energiaa, puuta vai jotain muuta?
(Ilkka-Yhtymä, 2017) -
Ruokablogien pitäjien arvot ja ravitsemusnäkemykset
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2009)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ruokabloggaajien arvomaailmaa ja ruokablo-gien pitäjien ravitsemuskäsityksiä. Lisäksi tavoitteena oli saada selville, kuinka paljon bloggaajat miettivät olemassa olevien ravitsemussuositusten ... -
Ruokahankintojen aluetaloudellisten vaikutusten selvittäminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2011)Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Kauhavan kaupungin lähiruokatyöryhmä, joka pyysi selvitystä lähellä tuotetun ruoan aluetaloudellisista vaikutuksista. Tutkimuksessa saadut tulokset perustuvat professori Osmo Forssellin ... -
Ruokahuoltoprosessin kehittäminen asiakasläheisesti lean-näkökulmasta : Case: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaalahuoltajapalvelut
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millainen ruokahuoltoprosessin nykytila on ja millainen sen tulisi olla huomioiden asiakasläheisyys sekä laatu ja potilasturvallisuus. Tavoitteena oli kehittää sairaalahuoltajapalvelujen ... -
Ruokahävikin hyödyntäminen kiertotalousperiaatteella: Lihan uudelleenkäyttömahdollisuudet
(2019)Työn tavoitteena oli selvittää Etelä-Pohjanmaalla ruokahävikiksi päätyvän lihan uudelleenkäyttömahdollisuuksia kiertotalousperiaatteita hyödyntäen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, päätyikö ruokahävikiksi sellaista ... -
Ruokahävikin minimointi opetusravintola Prikassa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää kuuden testipäivän aikana, kuinka paljon Seinäjoen ammattikorkeakoulun opetusravintola Prikassa syntyy ruokahävikkiä, mistä se koostuu ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Testipäivät ... -
Ruokahävikin seuranta ja vähentäminen Rauman ruoka- ja puhtauspalveluissa
(2023)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli etsiä keinoja, joilla ruokahävikin määrää saadaan seurattua luotettavasti, selvittää ruokahävikin tämänhetkistä määrää ja hävikin muodostumista sekä tehdä suunnitelma ruokahävikin ... -
Ruokahävikin seuranta Seinäjoen keskussairaalalla : Case: EPSHP henkilöstöravintola Pihlaja
(2020)Työssä seurattiin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöravintola Pihlajassa syntyvää ruokahävikkiä kolmen viikon ajan. Seurantaan kuului Törnävän keskuskeittiöltä saapuvan ruoan punnitseminen aamulla sekä päivän ... -
Ruokahävikin syntymiseen johtavia syitä alakouluissa: 10–12-vuotiaiden lasten suhtautuminen kouluruokailuun
(2021)Opinnäytetyön aihe muodostui toimeksiantajan, ruokahävikin vähentämiseen keskittyvän Wasteless-hankkeen kautta. Hankkeessa tehtiin huolestuttava huomio, että 4–6.-luokkalaiset lapset jättävät yhä useammin koululounaan ... -
Ruokahävikin vähentäminen keskuskeittiö Tillariinassa
(2020)Työn tavoitteena oli ideoida tapoja ruokahävikin vähentämiseksi Ilmajoen kunnan ruokapalveluyksikkö Tillariinalle. Tämän lisäksi tavoitteena oli löytää syyt ruokahävikin syntymiselle sekä selvittää, kuinka ruokahävikkiä ... -
Ruokahävikin vähentäminen kouluruokailussa : Case: Seinäjoen ruokapalvelut
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)Suomalaisesta ruokahävikistä noin kolmanneksen tuottavat ruokapalvelut. Ruokahävikkiin puuttumalla saadaan säästöjä, pystytään nopeuttamaan työprosesseja, nostamaan tehokkuutta, vähentämään raaka-aine- ja jätekustannuksia. ... -
Ruokahävikin vähentäminen osaratkaisu ruokakriisiin
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2022) -
Ruokahävikin vähentäminen Seinäjoen yläkouluilla : Case: Lyseon ja yhteiskoulun palvelukeittiöt
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2019)Työn tavoitteena oli löytää keinoja ruokahävikin vähentämiseen Seinäjoen lyseon ja Seinäjoen yhteiskoulun palvelukeittiöissä kestävä kehitys ja kiertotalous huomioiden. Ruokahävikkiin vaikuttamista tutkittiin osana koulun ... -
Ruokahävikki ja sen hyödyntäminen ruoka-apuna Seinäjoella
(2020)Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten ruokahävikkiä hyödynnetään ruoka-apuna Seinäjoen alueella, ja kuinka ruoka-apua lahjoittavat ja jakavat tahot työskentelevät. Pääasiallisena tehtävänä oli selvittää ketkä ... -
Ruokahävikki päivittäistavarakaupoissa
(2020)Ilmastonmuutoksen seurauksena myös ruokahävikkiin on alettu kiinnittää huomiota. Päivittäistavarakauppa on yksi ruokaketjun osa, jossa ruokahävikkiä syntyy ja se on suuri kustannus. Työn tavoitteena oli selvittää ... -
Ruokahävikki Suomessa ja globaalisti
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)Ruokahävikkiä ei voida kokonaan välttää, mutta sen vähentäminen on taloudellisesti kannattavaa, hyväksi ympäristölle ja se voisi olla keino ruokapulan helpottamiseen. Ruokahävikille ei ole selvää määritelmää, mikä vaikuttaa ... -
Ruokailun pedagogiikka : ruokakasvatus osana varhaiskasvatusta
(2022)Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa yhteistyöpäiväkodille tietoa päiväkodin ruokailutilanteiden sujuvuudesta ja ruokakasvatuksen toteutumisesta varhaiskasvatuksen opettajien kokemuksien pohjalta. Tavoitteena on selvittää ... -
Ruokailutilan kalustesuunnittelu : Case: Peltola Oy
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Työn aiheena oli suunnitella ruokailutilan kalusteita kalustealan yritykselle Peltola Oy:lle. Työn tavoitteena oli toteuttaa ruokailutilan konseptimuotoiluna kalusteperhe, joka miellyttää ja vastaa kuluttajien tarpeita ...