Fyysisen hyvinvoinnin vaikutus ravintola-alan esimiehenä toimimiseen
Soto, Carlos (2021)
Lataukset:
Soto, Carlos
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105118247
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105118247
Tiivistelmä
Ravintola-alalla on paljon haasteita niin työntekijöitten, kuin esimiesten hyvinvoinnin kanssa, minkä takia tutkimus on ajankohtainen. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää fyysisen hyvinvoinnin vaikutus ravintola-alan esimiehenä toimimiseen. Tutkimuksella haluttiin myös kehittää ravintola-alan esimiesten tietoisuutta fyysisen hyvinvoinnin tärkeydestä, jonka avulla esimiehet voivat parantaa omaa hyvinvointia, työn laatua sekä esimiestyötaitojaan. Tutkimus antaa ravintola-alan esimiehille työkalut, joilla he pystyvät parantaa omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiaan. Tutkimus on rajattu ravintola-alan esimiehiin.
Opinnäytetyön pääongelmaksi muodostui: ’’Miten fyysisen hyvinvoinnin kolme ulottuvuutta: liikunta, ravinto ja lepo, vaikuttavat ravintola-alan esimiehen työhön ja työssäjaksamiseen.’’ Alaongelmia on kolme: ’’Miten tärkeänä ravintola-alan esimiehet pitävät liikuntaa, ruokavaliota ja lepoa’’, ’’Miten fyysinen hyvinvointi vaikuttaa asiakaspalveluun’’ sekä ’’Miten fyysinen hyvinvointi heijastuu johtamiseen ja alaisten hyvinvointiin’’. Tietoperusta sisältää tietoa liikunnan, ravinnon ja levon tärkeydestä hyvinvoinnille, ja miten ne vaikuttavat ravintola-alan esimiehenä toimimiseen. Tietoperustassa käsitellään myös fyysisen hyvinvoinnin laiminlyömisen haittavaikutuksia ravintola-alan esimiesten työssä jaksamiseen sekä psyykkiseen hyvinvointiin.
Tutkimus toteutettiin laadullisen tutkimuksen menetelmillä. Aineisto kerättiin
teemahaastattelujen avulla. Tutkimukseen osallistui seitsemän ravintola-alan esimiestä.
Teemahaastattelut suoritettiin kasvotusten. Tutkimuksen tekeminen alkoi lokakuussa vuonna 2020 ja päättyi helmikuussa vuonna 2021.
Tutkimustulosten analysointimenetelmänä käytettiin teemoittelua.Tutkimustuloksista selviää, että fyysisellä hyvinvoinnilla on suuri vaikutus ravintola-alan esimiehen työhön ja työssä jaksamiseen. Tutkimustulokset kertovat, että ravintola-alan esimiehet pitävät fyysistä hyvinvointia tärkeänä, mutta usein laiminlyövät sitä. Tuloksien mukaan fyysisellä hyvinvoinnilla on suora yhteys asiakaspalvelutilanteisiin sekä johtamiseen.
Tutkimustulosten pohjalta syntyi johtopäätöksiä, miten fyysisen hyvinvoinnin avulla voidaan parantaa ravintola-alan esimiesten työssä jaksamista sekä työnlaatua. Johtopäätösten perusteella syntyi kehitysehdotuksia jatkotutkimuksiin. Kehitysideoiksi muodostui fyysisen hyvinvoinnin kolmen eri ulottuvuuden syvempi tutkiminen sekä ravintola-alan esimiesten psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin yhteyden tutkiminen.
Opinnäytetyön pääongelmaksi muodostui: ’’Miten fyysisen hyvinvoinnin kolme ulottuvuutta: liikunta, ravinto ja lepo, vaikuttavat ravintola-alan esimiehen työhön ja työssäjaksamiseen.’’ Alaongelmia on kolme: ’’Miten tärkeänä ravintola-alan esimiehet pitävät liikuntaa, ruokavaliota ja lepoa’’, ’’Miten fyysinen hyvinvointi vaikuttaa asiakaspalveluun’’ sekä ’’Miten fyysinen hyvinvointi heijastuu johtamiseen ja alaisten hyvinvointiin’’. Tietoperusta sisältää tietoa liikunnan, ravinnon ja levon tärkeydestä hyvinvoinnille, ja miten ne vaikuttavat ravintola-alan esimiehenä toimimiseen. Tietoperustassa käsitellään myös fyysisen hyvinvoinnin laiminlyömisen haittavaikutuksia ravintola-alan esimiesten työssä jaksamiseen sekä psyykkiseen hyvinvointiin.
Tutkimus toteutettiin laadullisen tutkimuksen menetelmillä. Aineisto kerättiin
teemahaastattelujen avulla. Tutkimukseen osallistui seitsemän ravintola-alan esimiestä.
Teemahaastattelut suoritettiin kasvotusten. Tutkimuksen tekeminen alkoi lokakuussa vuonna 2020 ja päättyi helmikuussa vuonna 2021.
Tutkimustulosten analysointimenetelmänä käytettiin teemoittelua.Tutkimustuloksista selviää, että fyysisellä hyvinvoinnilla on suuri vaikutus ravintola-alan esimiehen työhön ja työssä jaksamiseen. Tutkimustulokset kertovat, että ravintola-alan esimiehet pitävät fyysistä hyvinvointia tärkeänä, mutta usein laiminlyövät sitä. Tuloksien mukaan fyysisellä hyvinvoinnilla on suora yhteys asiakaspalvelutilanteisiin sekä johtamiseen.
Tutkimustulosten pohjalta syntyi johtopäätöksiä, miten fyysisen hyvinvoinnin avulla voidaan parantaa ravintola-alan esimiesten työssä jaksamista sekä työnlaatua. Johtopäätösten perusteella syntyi kehitysehdotuksia jatkotutkimuksiin. Kehitysideoiksi muodostui fyysisen hyvinvoinnin kolmen eri ulottuvuuden syvempi tutkiminen sekä ravintola-alan esimiesten psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin yhteyden tutkiminen.