Miljöledning inom hållbara turismföretag
Komulainen, Sara (2022)
Komulainen, Sara
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202201121234
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202201121234
Tiivistelmä
Inom turismen blir hållbarhet vanligare och nya lösningar kommer varje dag, på tekniska och sociala sätt. Den här studien handlar om hur de här lösningarna kommer till, hur man arbetar med de här frågorna inom hotell och restaurang, samt vilka andra faktorer som spelar roll. Metoden som används är kvalitativa intervjuer med företag som arbetar inom det här området. Analysen framställs genom att göra en narrativ analys och dra en slutsats om hur det oftast går till och vad anledningen är. Det slutgiltiga resultatet är att miljöledningssystem är ett bra sätt att hålla ordning och principfasthet då man strävar efter förbättring. Certifiering och hållbarhet kan fungera som en konkurrensfördel, systematisera arbetet och dessutom förbättra arbetsmiljön. Miljöledningssystem som är ett sätt att påverka idag. Det finns en korrelation mellan insats och tillfredsställelse då företag arbetar med miljöledning.