"restaurangbranschen" - Selaus asiasanan mukaan Högskolan på Åland
Viitteet 1-5 / 5
-
Cirkulär Ekonomi: restaurangbranschen på Åland
(2022)Cirkulär ekonomi är inte ännu ett välkänt begrepp. Syftet med arbetet är att ta reda på om åländska restauranger arbetar med cirkulär ekonomi idag och hur detta arbete ser ut. I teoridelen av vårt arbete diskuterar vi de ... -
En multifunktionell bar - att optimera gästens upplevelse
(2020)Syftet med detta arbetet är att ta reda på om ett upplevelserum som fyller många olika funktioner kan ge kunden den optimala kundupplevelsen. Studien är en fallstudie genom en kvalitativ metod med intervjuer. Fyra ... -
Ergonomi i restaurangbranschen: Hur implementeras ergonomi i restaurangbranschen på Åland?
(2020)Ergonomi är ett välkänt begrepp som är centralt för ett hållbart arbetssätt. I flera branscher är ergonomi invävt i arbetet, men i restaurangbranschen är det värre. Det finns till exempel inte samma möjligheter till ... -
Motivation och välmående inom hospitalitybranschen: vad motiverar personalen?
(2023)Detta arbete handlar om motivationsfaktorer bakom medarbetarna inom restaurangbranschen. Teorierna kommer att handla om Herzbergs och Maslows motivationsteorier, belöningssystem, organisationskultur och covid-pandemins ... -
Sexuella trakasserier inom hotell- och restaurangbranschen: En kvantitativ undersökning på Åland
(2021)Sexuella trakasserier är ett begrepp som kan vara svårt att förklara och detta arbete kommer jag att titta närmare i teoridelen på vad sexuella trakasserier är, varför detta är vanligt inom hotell- och restaurangbranschen ...