Haku
Viitteet 1-10 / 64
Suorituksen johtaminen yritys X:n ruokaravintolakeittiöissä
(2021)
Johtaminen on laaja, paljon tutkittu kokonaisuus ja tässä opinnäytetyössä sitä tarkastellaan suorituksen johtamisen kautta. Opinnäytetyö tutkii yritys X:n ruokaravintolakeittiöissä esiintyvää esimiesten suorituksen johtamista. ...
Tunnusluvuilla johtaminen Suomen hotelleissa
(2020)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa mitkä ovat tällä hetkellä tärkeimpiä tunnuslukuja hotellinjohtajien sekä vastaanoton esimiesten työssä. Opinnäytetyön aihe rajattiin koskemaan Suomen hotelleja. Opinnäytetyö on ...
Yhdessä tekemisen meiningin kasvattaminen - työvoiman pysyvyyden varmistaminen Leijona Catering Oy:llä
(2019)
Työntekijä on yrityksen tärkein voimavara. Tähän asiaan yhdistettynä viime vuosina yhä koko ajan lisääntyvä työvoiman saatavuuden haasteet catering –alalla, ovat nostaneet keskusteluun nykyisen työvoiman pysyvyyden ...
Manuaali uusien hotellien avaamiseen Primehotelsille
(2020)
Tekijä(t): Roy Sirniö
Koulutusohjelma: Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Raportin/Opinnäytetyön nimi: Manuaali uusien hotellien avaamiseen Primehotelsille
Sivu- ja liitesivumäärä 23+13
Tämän ...
Esimiestyö Hok-Elannon työntekijöiden näkökulmasta
(2021)
Jos esimiestyöhön ei panosteta, niin sillä on negatiivisia vaikutuksia sekä suoraan esimieheen ja työntekijöihin että näiden kautta koko organisaation toimintaan ja sen työnantajamai-neeseen (Aarnikoivu 2013).
Opinnäytetyön ...
Esihenkilötyön vaikutus työntekijöiden sitoutumiseen Sushibar + Wine ravintoloissa
(2023)
Tämä opinnäytetyö on toimeksianto Sushibar + Wine ravintoloille. Tämän työn tarkoitus on tutkia, kuinka esimiestoiminta Sushibar + Wine vaikuttaa ravintolan työntekijöihin sekä ravintolan
toimintaan. Meidän tekemämme ...
Taitotalon lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittajat: Miten milleniaalia lähiesihenkilötyössä johdetaan ja sitoutetaan
(2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Taitotalon lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittajilta, mitkä ovat heidän ajankohtaiset käsityksensä ja toimintatapansa lähiesihenkilötyössä milleniaalien johtamiseen ja ...
Pikapalkitsemismallin kehittäminen palvelualan organisaatiossa
(2023)
Pikapalkitseminen on tärkeä osa palkitsemisen kokonaisuutta. Palkitsemisella tarkoitetaan kaikkia palkkioita, joita työntekijä saa organisaatiolta palkkioksi tehdystä työstä. Palkkiot voidaan karkeasti jakaa aineellisiin ...
Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelman kehittäminen
(2023)
Työn päätavoitteena oli selvittää minkälaista osaamista hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaiset pitävät tärkeänä valmistuneelta ruokatuotannon johtajalta. Tämän lisäksi tavoitteena oli kerätä parannusehdotuksia ...
Lähiesihenkilötyön vaikutukset henkilöstön sitoutumiseen valmentavan johtajuuden näkökulmasta
(2023)
Tämä opinnäytetyö käsittelee lähiesihenkilötyön vaikutuksia henkilöstön sitoutumiseen valmentavan johtajuuden näkökulmasta. Opinnäytetyö on toteutettu toimeksiantona Veto- ja Pitovoimaa Matkailu-, ravintola- ja ...