"naudanliha" - Selaus asiasanan mukaan Savonia-ammattikorkeakoulu

    • Kehittämissuunnitelma Mäntylän tilalle : naudanlihantuotannon laajentamisen kannattavuus. 

      Vuorela, Elmeri (2023)
      Tiivistelmä Suomessa on käynnissä maatalouden rakennemuutos, jossa kotieläintilojen määrä vähenee vuosittain ja jäljelle jäävien kotieläintilojen tilakoko kasvaa jatkuvasti. Moni tila on tienhaarassa, jossa täytyy ...
      Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
    • Lihat liikkeelle Etelä-Savossa: Opas naudanlihan suoramyynnin asiakaslähtöiseen markkinointiin. 

      Hakulinen, Tiia (2020)
      Tiivistelmä Suomessa naudanlihaa tuotetaan noin 80 miljoonaa kiloa vuodessa. Naudanlihasta yli 80 prosenttia tulee markkinoille maidontuotannon sivutuotteena tuotannosta ylijäävistä vasikoista sekä poistolehmistä. ...
    • Luonnonlaidunlihan tuotanto Lenjuksen tilalla 

      Hokkanen, Eetu (2024)
      Tiivistelmä Luonnonlaidunliha on peräisin eläimistä, jotka ovat laiduntaneet luonnonlaitumilla vähintään 1,5 kuukautta. Eläimet syövät laidunkauden ulkopuolella pääasiasiassa korsirehua. Eläimet ovat olleet vapaina ...
    • Naudanlihan suoramyynnin toteuttaminen 

      Piippo, Jaana (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2011)
      Työn aiheena oli naudanlihan suoramyynnin toteuttaminen. Työn tarkoituksena oli selvittää mitä edellytetään, jos emolehmätila myy lihaeläimensä itse suoraan kuluttajalle. Työ toteutettiin tekemällä teemahaastatteluja ...
    • Ternivasikoiden laadun vaikutus terveyteen ja kasvuun 

      Heikkinen, Emmi (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2014)
      Naudanlihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi kehitettiin kolmivaiheinen naudanlihantuotanto. Tämä tar-koittaa sitä, että vasikoiden alkuhoito tapahtuu maitotiloilla, josta ne lihatalon vasikkavälityksen kautta siirtyvät ...