- Selaus nimekkeen mukaan Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Viitteet 11035-11054 / 15654

    • Ruokamatkalle Keski-Suomeen : Elämyksellisyys osana ruokamatkailua 

      Karhu, Susanna; Lehtinen, Johanna (2020)
      Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ja tuoda esille ne elementit, joilla saataisiin lisättyä Keski-Suomen ruokamatkailun- ja ruokamatkailutuotteiden tunnettavuutta ja löytää ne elementit, joilla kuluttajien tarpeet ja ...
    • Ruokamuistoja Oulujokilaaksosta 

      Vimpari, Anne (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2014)
      Palvelujen tuottajat etsivät uusia tapoja tuottaa asiakaspalvelua. Elämyksellisen palvelun tuottaminen voi tapahtua vetoamalla ihmisten muistoihin tai luomalla heille uusia muistoja. Opinnäytetyössä selvitettiin ruokamuistojen ...
    • Ruokaohjelmat osana opiskelijoiden elämäntyyliä 

      Salminen, Jarkko; Kallio, Emmi (Jyväskylän ammattikorkeakouluJAMK University of Applied Sciences, 02.09.2010)
      The aim of the thesis was to find out different ways to watch and utilize food shows on TV. The food shows were studied as part of the interviewees’ lifestyle as well as an opportunity to stand out from unfamiliar lifestyles. ...
    • Ruokapalveluhenkilöstön näkemyksiä kouluruoasta : "Periaatteessa kaikki on kunnossa, mutta se lapsi ei kuitenkaan syö." 

      Ahti, Heli (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2015)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää ruokapalveluhenkilöstön näkemyksiä kouluruokailun tilasta ja tulevaisuudesta Suomessa, tutkittavien näkemystä kouluruokailukokemuksen kannalta merkittävien tekijöiden rakentumisesta ...
    • Ruokapalveluiden toimintolähtöinen tarveselvitys Kiponniemen toimintakeskukselle 

      Maukonen, Tanja (Jyväskylän ammattikorkeakouluJAMK University of Applied Sciences, 2006)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia Kiponniemen toimintakeskukselle ehdotelma keittiötilojen saneerauksesta. Tarve uudistamiselle oli syntynyt tapahtumien määrän kaksinkertaistuessa muutamassa vuodessa. Opinnäytetyön ...
    • Ruokapalvelujen kehittäminen Hevoset-messuille 

      Soininen, Elina (2019)
      Tutkimus toteutettiin Hevoset-messuille Tampereen Urheilu- ja Messukeskukseen. Tutkimusongelmana oli, miten parantaa ravintola- ja kahvilapalveluiden saatavuutta messuasiakkaille Hevoset-messuilla. Tutkimuksessa selvitettiin, ...
    • Ruokapalvelujen kehittäminen Turun Pure Herossa 

      Ojala, Tomi; Vehmas, Juho (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2017)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ravintola Pure Heron ruokapalveluja asiakasmää- rien kasvattamiseksi. Tarkoituksena oli selvittää asiakkaiden mieltymyksiä ja rakentaa ruo- kapalveluja asiakaslähtöisemmiksi. Tutkimus ...
    • Ruokapalvelujen suunnittelu ja toteutus 

      Ylönen, Jarkko (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2013)
      Työn tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa maistuva, monipuolinen ja urheilijan ravitsemuksen mukainen menu veteraanien yleisurheilun hallimaailmanmestaruuskisoihin (WMA 2012 Indoor Championships), joka järjestettiin ...
    • Ruokapalvelujen tuotteistaminen: case: Nilon koulu, Kuusamon kaupunki 

      Pitkänen, Marja (Jyväskylän ammattikorkeakouluJAMK University of Applied Sciences, 2006)
      Kuusamon kaupungin ruokapalvelut siirtyivät vuoden 2005 alussa tukipalvelukeskuksen alaisuuteen. Syksyllä 2005 aloitettiin tukipalvelukeskuksen eri toimialojen palvelujen tuotteistaminen. Ruokapalveluihin kuuluu viisi ...
    • Ruokapalvelun ja ravitsemuksellisen laadun kehittäminen Äänekosken kaupungissa 

      Vainio, Tiina (Jyväskylän ammattikorkeakouluJAMK University of Applied Sciences, 05.05.2008)
      Opinnäytetyöni tarkoituksena oli kartoittaa Äänekosken ruokapalvelujen uudelta tulevalta koulujen lounaslistalta, kuinka koululaisten ravitsemussuositukset toteutuvat lounaslistalla todellisuudessa. Äänekosken ruokapalveluille ...
    • Ruokapalvelun laadun parantaminen ratkaisukeskeisen menetelmän avulla 

      Tomperi-Olkkonen, Merja (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyössä selvitettiin ravintolan ruokatuotannon laadun vaihtelevuutta. Ongelmana oli, miten saadaan ruokatuotantoprosessit tasalaatuisiksi ruokapalveluita tuotettaessa. Tavoitteena oli kehittää ravintolan ruokapalvelun ...
    • Ruokapalvelun toiminnan kehittäminen strategiatyön avulla : Seinäjoen kaupunki 

      Suorauha, Susanna (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2015)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli muodostaa Seinäjoen kaupungin ruokapalvelulle visio, arvot ja strategia. Vision, arvojen ja strategian avulla ruokapalvelun toimintaa voidaan suunnitella pidemmällä aikavälillä. Aineiston ...
    • Ruokapalvelut muutoksessa 

      Mertanen, Enni; Jyväskylän ammattikorkeakoulu
      Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2021)
      Ruokapalvelut kuuluvat elämäämme päiväkotiruokailusta ikäihmisten ateriapalveluihin. Vuosi 2020 on ollut erilainen: ruokapalvelujen merkitys ja tärkeys on tullut näkyväksi. Ruokapalvelut huolehtivat lasten ruokailusta ja ...
    • Ruokapalvelut toimintojohtamiseen toimintolaskennan avulla 

      Åback, Elli (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Seinäjoen ruokapalveluja toiminnanohjauksen ja toimintolaskennan avulla. Seinäjoen ruokapalveluissa aloitettiin toiminnanohjauksen avulla siirtyminen suoritelaskennasta toimintolaskentaan. ...
    • Ruokapalvelutuottajien ajatuksia tuotekehityksestä : luomuruoan kilpailukyvyn kehittäminen 

      Kohonen, Katarina (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyössä selvitettiin, millaisille luomuruokatuotteille on kysyntää jyväskyläläisissä julkisen sektorin ammattikeittiöissä. Tutkimuksessa etsittiin vastauksia tuotteisiin, pakkaukseen, tilaamiseen ja määriin liittyvissä ...
    • Ruokatauon merkitys palautumisessa 

      Webber, Anne (2021)
      Opinnäytetyö tehtiin yhteistyössä Etelä-Suomessa sijaitsevan ruokapalveluyrityksen kanssa. Opinnäyte-työn tavoitteena oli selvittää kuinka hyvin työntekijät palautuvat ruokatauon aikana ja miten se vaikuttaa heidän työssä ...
    • Ruokatrendien vaikutus opiskelijoiden ruokailutottumuksiin ja ostokäyttäytymiseen : Case: Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat 

      Muhonen, Miia (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2018)
      Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, vaikuttavatko ruokatrendit opiskelijoiden ruokailutottumuksiin ja ostokäyttäytymiseen ruokaravintoloissa. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisella menetelmällä, ja populaationa ...
    • Ruokatuotanto-ohjelman hyödyt ja haasteet keittiötyöntekijöillä: ohjelman käyttö 

      Jääskö, Katri (2021)
      Kansallisena tavoitteena on ruokasuositusten mukaisen ruoan tarjoaminen ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä. Tällä edistetään asukkaiden ravitsemusta, joka toteutuessaan vähentää mm. sairaanhoito- ja lääkekustannuksia. ...
    • Ruokavalioiden opetus työssä oppimisen aikana 

      Viitanen, Helena (Jyväskylän ammattikorkeakouluJAMK University of Applied Sciences, 2007)
      Työssä oppimisen aikana oppija tutustuu käytännön työhön ja oppii tulemaan toimeen erilaisissa työyhteisöissä. Työssä oppija saa myös perustiedot kyseisistä ruokavalioista janiiden perusteella voi lähteä toteuttamaan eri ...
    • Ruokaöljyjen ja rasvahappojen merkitys terveydelle : kuvaileva kirjallisuuskatsaus 

      Salonaho, Julia (2023)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mitä terveysvaikutuksia ruokaöljyillä on terveydellemme. Tavoitteena oli koota tietoa millä tavoin ruokaöljyt edistävät terveyttä ja pitkäikäisyyttä, sekä ottaa esille kasviöljyjen ...